СТАРТИРА КОМУНИКАЦИОННАТА ИНИЦИАТИВА „ЕВРОПА В МОЯ РЕГИОН“ ОТ ГРАД РУСЕ

С информационна кампания под мотото "Преоткрий Русе - градът на първите неща" и пресконференция на 9 май в град Русе /площад Батенберг/ в 10:00 ч. се поставя началото на инициативата на Европейската комисия "Европа в моя регион" в България. Регионални и европейски партньори ще представят постигнатото с европейско финансиране в града.  

Част от кампанията е фотоконкурсът "Преоткрий Русе“, който има за цел да привлече вниманието на гражданите към обновените централни части на града. Трима участници с най-добрите фотоси ще бъдат наградени. Конкурсът е подкрепен от популярния актьор и музикант Александър Сано, който ще бъде член на журито.

Друга обществена инициатива е образователната дигитална игра „Преоткрий Русе: Играта“, която започва на 9 май по случай Деня на Европа с участието на местния инфлуенсър Мирослав Митев и ученици от основното училище „Любен Каравелов", обновено с финансиране от Европейския Съюз. До края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе, като сканират QR код и намерят отговорите на забавни въпроси.

„Европа в моя регион“ е съвместно създадена комуникационна инициатива, която има за цел да представи действията на Европейския съюз за регионите в цяла Европа. Заедно с регионите партньори и финансираните от Европейския съюз проекти, Европейската комисия създава инструменти и възможности за диалог с гражданите и ги запознава с постиженията на проектите в близост до тях. Специално внимание се отделя и на дейностите, в които участват ученици.

От 2021 до 2023 г. близо 40 подобни проекта ще бъдат организирани в 8 целеви държави: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.

Повече информация на:

https://ec.europa.eu/regional_policy/bg/policy/communication/euinmyregion/regional_campaigns?r=BG01

https://www.facebook.com/events/384503720251172