"Предизвикай себе си" в съвместната инициатива на ОИЦ - Габрово

Дата на събитието
Време на провеждане
10:00 часа

На 13 май 2023 г. от 10.00 до 14.00 часа в гр. Габрово на централната улица „Радецка“, Областен информационен център – Габрово и Община Габрово ще проведат съвместната инициатива „Предизвикай себе си“, посветена на Европейската година на уменията 2023.

По цялата пешеходна централна улица ще бъдат разположени кътове, в които представители на различни организации и институции ще демонстрират умения, знания и талант. Екипът на Областен информационен център – Габрово ще организира открит щанд, на който ще запознае посетителите с възможностите за финансиране на проекти с европейски средства и как финансирането от ЕС може да помогне за развитие на нужните умения.

Община Габрово ще се включи със Зелено предизвикателство и с предоставянето на посадъчен материал - различни видове цветя, в засаждането на които могат да се включат всички желаещи. Представители на различни социални услуги за деца и възрастни ще представят на щандове, произведения, изработени от самите тях, за да покажат пред присъстващите своите умения и социална ангажираност. Под ръководството на школата по енкаустика и приложни изкуства ще бъде създадена инсталация с варели – габровския Кромлех. Събитието ще има и подходящо музикално оформление – със своите ангелски гласове, изключителният си талант ще покажат носителите на множество национални и международни награди - децата от Вокална формация „Upstream voices“.

Събитието е част от Общата кампания на мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на тяхната работа и експертни функции, както и на Кохезионната политика на Европейския съюз.

ОИЦ
Габрово