ОИЦ-РУСЕ ОТБЕЛЯЗВА 9 МАЙ СЪС СЪБИТИЕ, ПОСВЕТЕНО НА ДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ И ГОДИНАТА НА УМЕНИЯТА

Дата на събитието
Време на провеждане
14:00 часа - 17:00 часа

Областният информационен център – Русе организира на 9 май 2023 г. от 14:00  до 17:00 часа информационно събитие с мотото „Европейска подкрепа за дуалното обучение“. На него професионални гимназии ще представят във фоайето на Доходно здание резултатите от проекти за дуално обучение и ученически практики по ОП „НОИР“ 2014 – 2020 пред представители на бизнеса. А след това, от 15:00 часа пред Доходното здание, възпитаници на училищата ще демонстрират за широката общественост какви знания и умения са получили, благодарение на практиките и дуалното образование.

В рамките на събитието ще се проведе викторина с награди за участниците от професионалните гимназии, а Русенският университет и Регионална дирекция на Агенцията по заетостта ще популяризират възможностите,  които предоставят за обучение, заетост, квалификация и преквалификация.

Събитието на ОИЦ -Русе е част от Общата годишна инициатива на Мрежата от областни информационни центрове в страната за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България. То е посветено на Европейската година на уменията и на Деня на Европа.

Инициативата се реализира в партньорство с Регионалното управление на образованието - Русе.

 

ОИЦ – Русе е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Областен информационен център - Русе

Доходно здание

пл. "Свобода" 4

тел. 082/ 506 899

мейл: oic_ruse@abv.bg

http://eufunds.bg/bg/oicnews/0/20

ОИЦ
Русе