Обществено обсъждане на Концепция „Устойчив икономически растеж и индустриална инфраструктура“ ще се проведе в гр. Полски Тръмбеш

Дата на събитието
Време на провеждане
13:30

На 12 март 2024 г. (вторник), от 13,30 ч. в Зала на Община Полски Тръмбеш ще се проведе обществено обсъждане на комбинирана Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) № BG16FFPR003-2.001-0088 „Устойчив икономически растеж и индустриална инфраструктура“.

Водеща организация е Община Свищов. Основната цел на КИТИ е постигане на устойчив икономически растеж чрез изграждане на индустриален технологичен парк, инвестиции в нови, по-високотехнологични дейности, подпомагане на предприемачеството, насърчаване към кръгова икономика и младежка заетост, повишаване на знанията и уменията на заети лица в местни предприятия. Концепцията обхваща териториите на три общини - Свищов, Полски Тръмбеш и Ценово. За реализиране на заложените в КИТИ мерки и дейности е създадено партньорство между 7 публични организации, 1 НПО и 5 стопански организации, както и 3 университета - асоциирани партньори.

За участие в публичната дискусия са поканени водещите кандидати и партньори, институции и организации, както и широката общественост в лицето на местния бизнес, синдикални структури, академичната общност, неправителствени организации, граждански сдружения и др.

Заинтересовани страни могат да се запознаят с презентацията за КИТИ и да споделят своето мнение, като попълнят онлайн анкета, както и да изпратят препоръки или възражения на електронната поща на ОИЦ – Велико Търново (Звено за публични консултации към РСР на СЦР), до три дни след общественото обсъждане: oic_vt@abv.bg.  

Линк към презентация на концепцията:

https://docs.google.com/presentation/d/1ddFGLc2TNzKsDU84-SiY6BQFFLVrxpNL/edit?usp=sharing&ouid=109496258102671962122&rtpof=true&sd=true

Онлайн анкета за гласуване: https://forms.gle/GfPNmWcwZ2rJCMRBA

ОИЦ
Велико Търново