ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИ НА ОБЩИНА ТРЯВНА – РЕГИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ ,,АНТИЧНО НАСЛЕДСТВО И СЪВРЕМИЕ" НА ОБЩИНИТЕ ТРЯВНА, ДРЯНОВО И ГАБРОВО

Дата на събитието
Време на провеждане
10:00 часа

Публични консултации с широката общественост на община Дряново за преминалата административно съответствие и допустимост Концепция за интегрирано териториално развитие (КИТИ) с вх. рег.№ BG16FFPR003-2.001-0100 Регионален туристически продукт ,,Антично наследство и съвремие" на Общините Трявна, Дряново и Габро, ще се проведе в зала Ритуална на Община Дряново, ул. „Бачо Киро“ 19, гр. Дряново, на 22 март 2024 година (петък) от 10:00 часа.

Кратко резюме на концепцията: Туризмът в региона се крепи на три основни стълба: туристическа инфраструктура, чистота и сигурност на околната среда и квалифицирани човешки ресурси. Във връзка с този извод е разработена комбинирана концепция за ИТИ (КИТИ) на Община Трявна, в която са включени няколко проектни идеи на общините Трявна, Габрово и Дряново - територии с общи характеристики и потенциали за развитие на туризма, които в комбинация помежду си, както и при използване на инвестициите, направени в предходните планови периоди водят до устойчиво икономическо развитие на региона и преодоляване на регионалните различия.

Интегрираният подход в реализирането на тази концепция дава възможност за използване възможностите не само на Програма Развитие на регионите, но и на Програми Околна среда и Развитие на човешките ресурси. Съчетаването на инфраструктурни мерки, с мерки за превенция на промените в климата /почистването на речните корита/ и мерки за повишаване на квалификацията и създаване на нови работни места в сектор туризъм, както и такива за създаването и рекламата на нови туристически продукти и маршрути в три общини от област Габрово, позволява да бъдат постигнати в пълнота основните цели на интегрираните инвестиции в сектор туризъм и води до постигането на синергичен ефект от изпълнението на концепцията.

В КИТИ "Регионален туристически продукт „Антично наследство и съвремие“ на Общините Трявна, Дряново и Габрово" са включени проектни идеи по три оперативни програми, които да бъдат изпълнявани с партньори от три общини и четирима представители на неправителствения сектор.

Линк към презентация и анкета на (КИТИ) с вх. рег.№ BG16FFPR003-2.001-0100 Регионален туристически продукт ,,Антично наследство и съвремие" на Общините Трявна, Дряново и Габрово:

Презентация:  https://www.facebook.com/oic.gabrovo/posts/pfbid02D2J4ZJYNxAsEfhz71B5GMQwPAQ1wJe1CgAdEFfs1e66Zc9m4xyPVhNnvYKEG9wSql

В срок до 22 март 2024 г. всички заинтересовани лица имат възможност да попълнят кратка онлайн анкета, чрез която да подкрепят/не подкрепят концепцията и да направят коментари или възражения.

Анкета: https://forms.gle/AX57GZwp4JQFv6Cj9

Всяко заинтересовано лице или страна, може да направи препоръки или възражения, по отношение на предложената концепция като попълни анкетата или като ги изпрати на електронната поща на ОИЦ-Габрово: oic@gabrovo.bg

При необходимост от допълнителна информация можете да се свързвате с експерти от ОИЦ – Габрово като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен регион (СЦР) на телефон: 066/807 222 .

ОИЦ
Габрово