Обществено обсъждане в Троян на Концепция „Устойчива и безопасна пътна инфраструктура на територията на области Ловеч и Пловдив“

Дата на събитието
Време на провеждане
11:30

На 22 март 2024 г. (петък), от 11:30 до 12:00 часа, в залата на Община Троян, ще се проведе обществено обсъждане на смесена Концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „Устойчива и безопасна пътна инфраструктура на територията на области Ловеч и Пловдив“ с водещ кандидат Агенция пътна инфраструктура /АПИ/. 

В КИТИ са заложени да бъдат изпълнени следните 2 основни дейности:

1. „Основен ремонт на път II-35 „Троян - Кърнаре“ от км 84+725 до км 103+055 /обща дължина 18,330 км/

2. „Основен ремонт на път II-35 „Троян - Кърнаре“ от км 103+055 до км 125+349“ /обща дължина 22,294 км/

Те ще се изпълняват на територията на СЗР и ЮЦР, на територията на област Ловеч, община Троян и област Пловдив, община Карлово. Финансирането е осигурено по Програма ,,Развитие на регионите” 2021-2027 г. С реализацията на КИТИ се цели подобряване и модернизация на РПМ на територията на  двете области и осигуряването на целогодишна проходимост на Прохода Троян-Кърнаре. Предложените мерки за инвестиция ще доведат до: устойчива и безопасна инфраструктура, повишаване на мобилността на населението, увеличаване на инвестициите, създаване на нови работни места, подобряване на състоянието на околната среда чрез намаляване на отделянето на вредни емисии, възможност за местното население за по-голям избор на работни места, здравни и образователни услуги, както и стимулиране развитието на туризма и  осигуряване целогодишно проходимостта на Прохода Троян-Кърнаре/поставяне на снегозащитни конструкции при участъци със обилни снеговалежи и навявания през зимата/.

   За участие в публичната дискусия са поканени водещият кандидат и неговите партньори, както и широката общественост в лицето на местния бизнес и синдикалните структури, академичната общност, неправителствени организации, граждани и техни сдружения и др.

Присъстващите на събитието заинтересовани страни ще имат възможност да се запознаят с концепцията за ИТИ, да споделят свое мнение за инвестициите, предложени за финансиране, както и да попълнят анкета „за“ или „против“ представената концепция.

 Презентация на концепцията: https://docs.google.com/presentation/d/1zbD6rinn-UCk4eZsdG_pt30O-VoPuIoWk9gTS7x3juk/edit?usp=sharing

 Онлайн анкета за гласуване:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf0od6veywBRntJE5z8rlwumvgU78fRZHJwyB0vQMgWHJcmsg/viewform?usp=pp_url

Може да изпращате възражения или препоръки, до три дни след датата на общественото обсъждане, на електронната поща на Областен информационен център – Ловеч: oic.lovetch@gmail.com.

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в Р България.

 

ОИЦ
Ловеч