Обществено обсъждане на Концепция за интегрирани инвестиции „Около поречието на река Бели Лом”

Дата на събитието
Време на провеждане
14:00 часа

На 14 март 2024 г. (четвъртък), от 14:00 часа, в Младежкия клуб на Средношколско общежитие в гр. Разград, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Около поречието на река Бели Лом”.

Водещ партньор на КИТИ е Община Разград, а останалите са: Община Лозница, Община Цар Калоян, Регионален исторически музей - Разград, ДКЦ 1 – Разград, Областна администрация – Разград, ПГИ „Робер Шуман”, ПГХТБТ „Мария Кюри”, „Биовет” АД, ОП УСХПД – Разград.

В Концепцията са включени проекти и дейности, които ще окажат положително влияние върху цялостното развитие на региона, чрез привличане на инвестиции, създаване на качествени работни места, укрепване на регионалната конкурентоспособност чрез устойчиво развитие на туризма, развитие на транспортната инфраструктура, опазване на околната среда, развитие на човешкия потенциал и развитие на културата и спорта.

Линк към презентацията на КИТИ „Около поречието на река Бели Лом”:

https://drive.google.com/file/d/1INPZEBbd_Mj9bN4AFn7syZHHSV6FZj1W/view?usp=sharing

Онлайн анкета за КИТИ „Около поречието на река Бели Лом”:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSda51aOFKQshFxjvXogvS22uy-syITPVvYZdCt0jL3YqBAiUg/viewform

Всеки, който има препоръки или възражения, може да ги изпрати на електронна поща: oic.razgrad@gmail.com на ОИЦ – Разград, който е част от Звеното за публични консултации към РСР на СЦР.

Времето за подаване на препоръки и възражения е до 22 март 2024 г.

ОИЦ
Разград