Обществено обсъждане на Концепция „Национална концепция за създаване на основни пунктове за управление на реагирането при възникване на широкомащабно бедствие от сеизмичен характе” в гр. Разград

Дата на събитието
Време на провеждане
15:30 часа

На 14 март 2024 г. (четвъртък), от 15:30 часа, в Младежкия клуб на средношколско общежитие в гр. Разград, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „Национална концепция за създаване на основни пунктове за управление на реагирането при възникване на широкомащабно бедствие от сеизмичен характер”.

Водещ партньор на КИТИ е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи, а партньори: Национална асоциация на доброволците в Република България, Община Дупница, Община Видин, Община Горна Оряховица, Община Смолян и Академията на МВР.

Дейностите включват: извършване на архитектурно заснемане, конструктивно обследване за сеизмична устойчивост и обследване ЕЕ характеристики на сградите, обхванати от проекта и конструктивно и сеизмично укрепване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сгради на ГД ПБЗН-МВР и АМВР.

Дейности ще се изпълнят в общините: Русе, Разград и Горна Оряховица.

Линк към презентацията на КИТИ „Национална концепция за създаване на основни пунктове за управление на реагирането при възникване на широкомащабно бедствие от сеизмичен характер”:

https://drive.google.com/file/d/1EP1UcBlYNORG3HBdMSksjL7nyASeXCGP/view?usp=drive_link

Онлайн анкета за КИТИ „Национална концепция за създаване на основни пунктове за управление на реагирането при възникване на широкомащабно бедствие от сеизмичен характер”:

https://docs.google.com/forms/d/1rSx1buJhL3MnwRJqKIlcDSwDMLVAH4-pfENjmBKnSnY/edit

Всеки, който има препоръки или възражения, може да ги изпрати на електронна поща:  oic.razgrad@gmail.com на ОИЦ – Разград, който е част от Звеното за публични консултации към РСР на СЦР.

Срокът за подаване на препоръки и възражения е до 22 март 2024 г.

ОИЦ
Разград