Обществено обсъждане на Концепция „Интегрирана подкрепа за Велико Търново - Укрепване на свлачища на територията на община Велико Търново“ ще се проведе в гр. Велико Търново

Дата на събитието
Време на провеждане
10:00

На 20 март 2024 г. (сряда), от 10:00 ч. в Ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе обществено обсъждане на некомбинирана Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) № BG16FFPR003-2.001-0044 „Интегрирана подкрепа за Велико Търново - Укрепване на свлачища на територията на община Велико Търново“, по Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.

Бенефициент е Община Велико Търново. Целта на проектното предложение е подобряване на общата физическа среда, максимално предотвратяване на рисковете и ограничаване разрастването и въздействието на свлачищните процеси, чрез укрепване на три периодично активни свлачища - на ул. „Поп Харитон“ в гр. Велико Търново, свлачище на общински път „VTR 1010 /път І-5/ - жп гара Дебелец - кв. „Чолаковци“ - гр. Велико Търново“ и свлачище западно от с. Емен, община Велико Търново.

За участие в публичната дискусия са поканени водещите кандидати и партньори, институции и организации, както и широката общественост в лицето на местния бизнес, синдикални структури, академичната общност, неправителствени организации, граждански сдружения и др.

Заинтересовани страни могат да се запознаят с презентацията за КИТИ и да споделят своето мнение, като попълнят онлайн анкета, както и да изпратят препоръки или възражения на електронната поща на ОИЦ – Велико Търново (Звено за публични консултации към РСР на СЦР), до три дни след общественото обсъждане: oic_vt@abv.bg.   

Линк към презентация на концепцията: https://docs.google.com/presentation/d/16jHV5cJGlC4i_bPHcaO-Mz4MtkxMl4nw/edit?usp=sharing&ouid=109496258102671962122&rtpof=true&sd=true

Онлайн анкета за гласуване: https://forms.gle/2coogMhD9jtEzHZAA

ОИЦ
Велико Търново