ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОМБИНИРАНА КОНЦЕПЦИЯ № BG16FFPR003-2.001-0013 „ПОДОБРЯВАНЕ НА ВРЪЗКИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА И РАЗВОЙНАТА ДЕЙНОСТ С БИЗНЕС ДЕЙНОСТИТЕ В ЮГОИЗТОЧЕН РЕГИОН“

Дата на събитието
Време на провеждане
10:30 -12:00

Тракийски университет

На 12 април (петък) 2024 година от 10:30 ч. ще се проведе обществено обсъждане на комбинирана концепция за ИТИ „ПОДОБРЯВАНЕ НА ВРЪЗКИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА И РАЗВОЙНАТА ДЕЙНОСТ С БИЗНЕС ДЕЙНОСТИТЕ В ЮГОИЗТОЧЕН РЕГИОН“, с водещ партньор Тракийски университет, Стара Загора. Събитието ще се състои в зала на университета, в гр. Стара Загора.

    Концепцията включва проектни идеи за 14 дейности от различни сектори: образование, транспорт, икономика, околна среда, туризъм. Общата стойност на инвестициите, заложени в концепцията са в размер на 107 300 000 лв. Безвъзмездната финансова помощ ще се осигурява от програмите „Развитие на регионите“ 2021-2027г., Програма „Околна среда“2021-2027г. и Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Предвидено е и съфинансиране от страна на водещия партньор, както и ползването на финансови инструменти.  

Основна цел на концепцията е да се оползотвори оптимално местният потенциал за постигане на по-висок стандарт на живот, благоприятна среда за иновации и интелигентна специализация на територията на общините Стара Загора и Царево, чрез насърчаване на партньорството и сътрудничеството между участващите заинтересовани страни, преодоляване на неблагоприятните демографски тенденции, климатичните промени, преход към нисковъглеродна икономика и индустриална трансформация.

Модернизирането на образователната инфраструктура на Тракийски университет ще осигури условия за развитие на научно-изследователска дейност и разширяване на сътрудничеството между научните организации, публичния и частния сектор от региона и извън него.

•    Линк към резюме и презентация на концепцията:

https://drive.google.com/file/d/1r2H04meDbj0ZfXVOXyhra5ACUelyo8yL/view?usp=drive_link

•    Линк към онлайн анкета:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdO75nzw5KbbsZMq369JNjIcb96y1uFcCNkPuz1WR5Zp6XKPw/viewform?usp=sharing

 

Ако имате проблем с отварянето на връзките, моля да ги копирате в адресния ред на браузъра си.

•    Препоръки или възражения, могат да се изпращат по електронна  поща, към Звено за публични консултации към РСР на ЮИР (Областен информационен център - Стара Загора), не по-късно от 3 дни след общественото обсъждане на e-mail: oic.stz@gmail.com.

________________________________________
Областен Информационен Център – Стара Загора
тел.: 042/603 526
e-mail: oic.stz@gmail.com;
адрес:гр. Стара Загора, бул. „Митрополит Методи Кусев“ 9;
web: www.eufunds.bg

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз.

ОИЦ
Стара Загора