Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции BG16FFPR003-2.001-0042

Дата на събитието
Време на провеждане
11:00

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0042 “История, съвременност и бъдеще в хармония.  Създаване на Иновативна Екосистема за Устойчиво икономическо развитие и Туризъм чрез изпълнение на интегрирани инвестиции в Образование, Наука и Технологии.“, с водещ партньор община Бургас, ще се проведе на: 

  • 16.04.2024 г. от 11:00 ч. в зала на експозицията, Туристически комплекс “Акве Калиде”, кв. "Ветрен", Минерални бани.

Проектът предвижда Изграждане на иновативен, високотехнологичен, академичен център с международен кампусен комплекс, който ще бъде устойчив модел за интегриране на съвременни образователни и технологични инициативи, насърчаващ растежа на знанието и икономическия напредък. Високотехнологичният академичен център ще превърне Югоизточния регион в иновационен район, целева област с огромен потенциал за иновации и предприемачество. Сред основните цели на кампуса освен да развива приложната наука в полза на бизнеса и обществото и да провежда международен академичен и експертен обмен, ще е да привлича компании и изследователски институти, занимаващи се с напреднали високотехнологични изследвания и разработки. Това включва научноизследователска и развойна дейност в областта на чисти и зелени технологии и кръгова икономика, ИКТ и интелигентни системи, археология и дигитализация на културно наследство. Изграждането, достъпът и трансферът на съвременни научни инфраструктури, внедряването на нови технологии и прилагането на иновации ще подпомогне стимулирането и развитието на конкурентоспособна икономика, базирана на знанието и стимулиране на интелигентна специализация на района.

Линк към презентация на КИТИ BG16FFPR003-2.001-0042 “История, съвременност и бъдеще в хармония.  Създаване на Иновативна Екосистема за Устойчиво икономическо развитие и Туризъм чрез изпълнение на интегрирани инвестиции в Образование, Наука и Технологии.“:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-w2hZRGPjd3ZAt5Ng-a5HcwtAvXcXJN26OQSobPtaO0smkA/viewform?usp=sf_link

Приканваме ви да попълните онлайн анкета и да оставите мнение и препоръки за КИТИ BG16FFPR003-2.001-0042 “История, съвременност и бъдеще в хармония.  Създаване на Иновативна Екосистема за Устойчиво икономическо развитие и Туризъм чрез изпълнение на интегрирани инвестиции в Образование, Наука и Технологии.“ на следния линк:

https://docs.google.com/presentation/d/1OE5NC5wnz2OJ2pQqG_UU0hPdkV8N1Q6FaNMO93di3UI/edit?usp=sharing

Ако имате проблем с отварянето на връзките, моля да ги копирате в адресния ред на браузъра.  

Всяко заинтересовано лице или страна може да направи препоръки или възражения, които да изпрати на електронната поща на ОИЦ-Бургас / Звено за публични консултации към РСР на ЮИР не по-късно от 20.04.2024 г.: oic.burgas@gmail.com.

 

Областен информационен център – Бургас е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.
 

 

Областен информационен център – Бургас

Тел. 056/ 826136

e-mail: oic.burgas@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/oblsaten.informacionen.center.burgas/

 
ОИЦ
Бургас