Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции BG16FFPR003-2.001-0010 „Намаляване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха в община Несебър, чрез създаване на зелена инфраструктура в градска среда”

Дата на събитието
Време на провеждане
12:30

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции BG16FFPR003-2.001-0010 „Намаляване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха в община Несебър, чрез създаване на зелена инфраструктура в градска среда”, с кандидат община Несебър, ще се проведе на: 

  • 12.04.2024 г. от 12:30 ч. в зала Културен център “Артиум”, град Несебър ;

Проектното предложение цели постигане на подобряване на КАВ, чрез инвестиции в растителни видове с най-висока степен на ефективност по отношение улавянето на ФПЧ и пречистването на въздуха по естествен път. Дейностите предвидени в проектното предложение са в съответствие с мерки, включени в плана за действие към Програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Несебър за периода 2023-2027 г. В плана за действие е предвидена мярка Реализиране на Проект „Залесяване/ затревяване и облагородяване на крайпътни и междублокови пространства, паркове, зелени покриви, включително интелигентни зелени решения“, която цели намаляване на емисиите от ресуспендиране на частици от площни източници на територията на общината. Проектното предложение на общината включва дейности за подготовка на проектното предложение, дейности по изграждане на зелена инфраструктура за намаляване на вторичното разпрашаване в градска среда, дейности за изграждане на поливни системи и дейности по организация, управление и видимост.

Линк към презентацията на  BG16FFPR003-2.001-0010 „Намаляване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха в община Несебър, чрез създаване на зелена инфраструктура в градска среда”:

https://docs.google.com/presentation/d/1QAJ-ZCvSLBLHJ9u54yCT_0KFtNBcw3DKPG7LAK9vlL0/edit?usp=sharing

Приканваме ви да попълните онлайн анкета и да оставите мнение и препоръки за КИТИ BG16FFPR003-2.001-0010 „Намаляване на вторичното разпрашаване и замърсяване на въздуха в община Несебър, чрез създаване на зелена инфраструктура в градска среда” на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe4nxzcT9Pfq3g4CLgQlYQjlOEQqZq3A7Vqh2G5KPhcmifBmg/viewform?usp=sf_link

 Ако имате проблем с отварянето на връзките, моля да ги копирате в адресния ред на браузъра.  

Всяко заинтересовано лице или страна може да направи препоръки или възражения, които да изпрати на електронната поща на ОИЦ-Бургас / Звено за публични консултации към РСР на ЮИР не по-късно от 20.04.2024 г.: oic.burgas@gmail.com.

 

Областен информационен център – Бургас е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България.
 

Областен информационен център – Бургас

Тел. 056/826136

e-mail: oic.burgas@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/oblsaten.informacionen.center.burgas
ОИЦ
Бургас