ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КОНЦЕПЦИЯ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ „НОВ МОДЕЛ НА ИНТЕГРИРАНА ЗДРАВНА ГРИЖА ЗА ДЕЦА В ЮГОИЗТОЧНИЯ РЕГИОН“ С ВОДЕЩ ПАРТНЬОР ОБЩИНА БУРГАС

Дата на събитието
Време на провеждане
15:00

На 16 април 2024 г. от 15:00 часа в Клуб на дейците на културата, гр. Нова Загора, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) с вх. рег. № BG16FFPR003-2.001-0125 „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“, която е преминала успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост.

Водещ кандидат на КИТИ е Община Бургас с партньори: Община Айтос, Община Елхово, Община Казанлък, Община Карнобат, Община Малко Търново, Община Нова Загора, Община Поморие, Община приморско, Община Руен, Община Сливен, Община Созопол, Община - Стара Загора, Община Тунджа, Община Царево, Община Ямбол, Средно училище "Иван Вазов", Сдружение "Бургаска педиатрична асоциация", Смарт Софтуер Системс ЕООД, Сдружение, „Югоизточен иновационен център по генетика и биотехнологии“, Община Стралджа, Областен ромски съюз, Сдружение Асоциация на студентите-медици гр. Бургас (АСМБ-Бургас), Министерство на здравеопазването, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

Проектната идея обединява – 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Мин. на здравеопазването - за използване на техния потенциал и ресурси за създаване на нов модел за интегрирана здравна грижа за деца и постигане на качествена, модерна, навременна и достъпна здравна грижа, фокусирана върху децата от Югоизточния регион.

Линк към презентация на КИТИ „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“ :

https://docs.google.com/presentation/d/18kPkA_2lIPaiTzPWf5H4iJGImtKb0gigjYMLfylTNKM/edit?usp=sharing

Препоръки и възражения по концепция „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“ могат да бъдат направени чрез онлайн анкета: https://forms.gle/7XjX9eYWJv27d29n9   , както и на електронната поща на ОИЦ Сливен, който е част от Звеното за публични консултации към РСР на ЮИР: oicsliven@gmail.com, не по-късно от три работни дни след провеждане на събитието.

 

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на средствата от ЕС в България.

ОИЦ
Сливен