ОИЦ-Добрич ще се включи в местната конференция на БТА „Европа на Балканите: Общо бъдеще“

Дата на събитието
Време на провеждане
10:30

На 12 април /петък/ 2024 г., от 10:30 часа в пресклуба на БТА в град Добрич на ул."Независимост" 7, ет. 1 (срещу входа на НАП), Областният информационен център-Добрич ще участва в местната конференция „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, организирана от Българската телеграфна агенция.

Геновева Друмева, управител на ОИЦ-Добрич ще представи постигнатите резултати през предходния програмен период 2014-2020 година на областно ниво и договорените европейски средства на територията на осемте общини в област Добрич.

Конференцията се организира по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ и се изпълнява от БТА, с подкрепата на Европейската комисия, и надгражда вече осъществения проект „Европа в България: общо бъдеще“. Проектът „Европа на Балканите: Общо бъдеще“ цели по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, вкл. на Балканите; повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз чрез кохезионната политика; насърчаване на открит диалог за резултатите от изпълнението ѝ на местно ниво, както и на гражданското участие по въпроси, свързани с политиката на сближаване.

ОИЦ
Добрич