ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА КИТИ BG16FFPR003-2.001-0067 „ПРЕУСТРОЙСТВО НА НЕДВИЖИМА КУЛТУРНА ЦЕННОСТ С КАТЕГОРИЯ „НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ (БИВШ „ТЮТЮНЕВ СКЛАД") В КОМПЛЕКСЕН МУЗЕЕН И КУЛТУРНО - ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР КЪМ РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – КЮСТЕНДИЛ“

Дата на събитието
Време на провеждане
12:00

На 26 април 2024 г. (петък), от 12:00 ч. в Заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на концепция за ИТИ „Преустройство на недвижима културна ценност с категория „национално значение (бивш „Тютюнев склад")  в комплексен музеен и културно - информационен център към Регионален исторически музей – Кюстендил“.

Настоящата КИТИ е с основни партньори Регионален исторически музей “Акад. Йордан Иванов” и Община Кюстендил и обхваща дейности за ремонт и преустройство на бивш Тютюнев склад, сграда – архитектурен паметник на културата с категория „национално значение”, в комплексен музеен и културно-информационен център към Регионален исторически музей – Кюстендил, както и съхранение и опазване на културното наследство на Кюстендил чрез дигитализация и документиране на културните ценности от фонда на Регионален исторически музей “Акад. Йордан Иванов”.

За участие в публичната дискусия са поканени водещия кандидат и партньори, институции и организации, неправителствени организации, широката общественост, медии и др.

Линк към презентация на КИТИ: 

https://docs.google.com/presentation/d/1vE2sNDniUt6p2iiD0DcZcN522RfSaObL/edit#slide=id.p1

Всяко заинтересовано лице или страна може да подкрепи предложената КИТИ, да направи препоръки или възражения като попълни анкета или като ги изпрати на електронната поща на ОИЦ – Кюстендил: oic_kn@abv.bg

Линк към анкетата за КИТИ:

https://docs.google.com/forms/d/1_meJGOazqgtFuXIbxtzgG4S9wN6rUC4gDpIKeqqgGfs/edit

При необходимост от допълнителна информация може да се свържете с ОИЦ – Кюстендил, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие  (РСР) на Югозападния регион (ЮЗР) на тел.: 078/52 02 12, 0876 172 766.

ОИЦ
Кюстендил