Новини от ОИЦ - Перник

На среща за проактивна работа с регионални и национални електронни и печатни медии, екипът на ОИЦ – Перник обяви стартирането на обществените обсъждания на Концепциите за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на Община Перник, които успешно преминават на следващ етап след оценка за административно съответствие и допустимост.

Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране ще проведе обществени обсъждания на преминалите етапа на проверка за административно съответствие и допустимост проектни предложения по процедура "Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)" по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027.

В две от концепциите за интегрирано териториално развитие (КИТИ) са включени дейности, които ще се изпълняват на територията на Община Перник:

Публичните обсъждания ще бъдат проведени при следния график:

В пресцентъра на БТА в Минна дирекция – гр. Перник се проведе среща на тема: "Европа на Балканите: Общо бъдеще". Във форумът взеха участие областният управител Людмил Веселинов, управителят на Областния информационен център – Перник инж.

Инж. Ирена Георгиева - управител на Областен информационен център – Перник взе участие в проведената в областния град кръгла маса на тема: „Реализиране на възможностите – Перник“.

Вече 12 години Областният информационен център – Перник е утвърден и разпознаваем източник на информация за финансиране по линия на Европейските структурни и инвестиционни фондове. Това стана ясно на регулярна среща с представители на електронни и печатни регионални медии.

В земенското село Пещера се проведе работна среща за представяне на актуални процедури за кандидатстване по програми, финансирани от Европейските форндове за споделено управление и Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Инж. Ирена Георгиева - управител на Областен информационен център – Перник, проведе работна среща с представители на регионалната организация на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България. Фокус на събитието, в което взеха участие и представители на бизнеса от областния град, бе актуалната за кандидатстване процедура „Адаптирана работна среда“ по Програма „Развитие на човешките ресурси 2021 – 2027“.

Актуалните възможности за финансиране на проекти със средства от Европейските фондове за споделено управление (ЕФСУ) и кандидатстване с концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) представи Областният информационен център – Перник на информационни дни, проведени на териториятата на общинските центрове в областта. Кампанията завърши със среща в гр. Трън, на която присъстваха представители на общинската администрация на пограничната община.

В гр. Земен бе проведена информационна среща, организирана от екипа на ОИЦ – Перник. Фокус на срещата бе предоставяне на информация относно актуалните възможности за финансиране на проекти със средства от Европейските фондове за споделено управление (ЕФСУ) и кандидатстване с концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ).

В гр. Брезник бе проведена информационна среща от екипът на ОИЦ – Перник. Фокус на срещата бе предоставяне на информация относно актуалните възможности за финансиране на проекти със средства от Европейските фондове за споделено управление (ЕФСУ) и кандидатстване с концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ).