Новини от ОИЦ - Пловдив

Община Садово представи Концепция за интегрирана териториална инвестиция на Асеновград и партньори (КИТИ). Публичното обсъждане се проведе днес от Областен информационен център – Пловдив.

Областен информационен център – Пловдив организира обществено обсъждане, на което бе представена концепция за интегрирани териториални инвестиции "По пътя на Античността" - Интегриран териториален туристически продукт/маршрут, свързващ античното културно наследство на територията на Южен централен регион и Югоизточен регион. В нея участват община Пловдив, община Стара Загора и община Хисаря.

Областен информационен център – Пловдив продължава с провеждането на публични събития в общините, които имат участие в концепциите за интегрирани териториални инвестиции през новия програмен период. Те ще приключат на 22 март, когато е последното събитие в община Садово. Днес обществеността в Раковски бе запозната с дейностите, заложени в концепцията: „Подобряване на жизнената среда в община Раковски и община Марица чрез интегрирани териториални инвестиции в околна среда, здравеопазване, устойчив транспорт, икономика, образование и социални услуги.“

Днес в зала на община Асеновград се проведе публичното обсъждане на общо три концепции, преминали първи етап на одобрение. Областен информационен център – Пловдив организира събитието с цел проучване на нагласите и измерване на общественото одобрение на преминалите на този етап концепции за интегрирано териториално развитие (КИТИ).

Днес в община Първомай беше проведено публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ): „Устойчив растеж в подкрепа развитието на човешките ресурси, по-добро качество на предоставяните публични услуги на гражданите и развитие на туристическия потенциал базиран на местните ресурси“, с водещ партньор - община Димитровград и включени дейности на територията на община Първомай (област Пловдив).

На 15 март се проведе поредно обществено обсъждане, организирано от Областен информационен център – Пловдив в община Марица. Отново беше представена „Концепция за ИТИ за осигуряване на интегрирано, икономическо, устойчиво и нисковъглеродно развитие на Тракия Икономическа Зона и Южен централен регион“, в която община Марица се включва с изграждане на нов колектор за отпадъчни битови води в индустриалната зона до с.

В община Куклен днес бяха представени две концепции, които предвиждат инвестиции в инфраструктурата на региона. Областният информационен център – Пловдив организира публично обсъждане, на което стана ясно, че общината участва като партньор в „Концепция за ИТИ за осигуряване на интегрирано, икономическо, устойчиво и ниско въглеродно развитие на Тракия Икономическа Зона и Южен централен регион“, с водещ партньор - „Тракия Икономическа Зона“ ЕАД. Дейностите по проекта се простират на територията на три общини – Пловдив, Марица и Куклен.

Областен информационен център - Пловдив организира и проведе поредното публично обсъждане на концепции в Пловдив, преминали първия етап на административно-допустимо съответствие. 

Концепциите с водещи партньори „Тракия Икономическа зона“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ бяха публично обсъдени днес.

На 12 март в голяма зала на ДК „Борис Христов“ бяха представени две от концепциите с участието на община Пловдив, както и концепцията на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, в която е включен и Драматичен театър Пловдив. Управителят на ОИЦ-Пловдив Нели Караджова откри събитието и запозна присъстващите с Интегрирания териториален подход при инвестиране на средства от европейските фондове, който ще се прилага за първи път в България.

В зала „Васил Караиванов“ на община Карлово на 11 март бе проведено обществено обсъждане, организирано от Община Карлово и Областен информационен център – Пловдив. Представени бяха концепциите „Насърчаване на икономическата активност и устойчиво развитие на региона на Средна гора и Средна Стара планина“ и „Устойчива и безопасна пътна инфраструктура на територията на области Ловеч и Пловдив“.