Новини от ОИЦ - Сливен

На 17 април 2024 г. в залата на Общински съвет Твърдица, Областен информационен център (ОИЦ) Сливен проведе обществени обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ), които са преминали успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост. На събитието присъстваха Мария Гвоздейкова-Златева, кмет на Община Твърдица, Мирослав Дяков, председател на Общински съвет Твърдица, Галя Захариева, кмет на Община Нова Загора, зам.

На 16 април 2024 г. в залата на Общински съвет Нова Загора, Областен информационен център (ОИЦ) Сливен проведе обществени обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ), които са преминали успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост. На събитието присъстваха Галя Захариева, кмет на Община Нова Загора, Мария Гвоздейкова-Златева, кмет на Община Твърдица, Стоян Марков, зам. кмет на Община Сливен, зам.

На 11 април 2024 г. в зала „Май“ на Община Сливен, Областен информационен център (ОИЦ) Сливен проведе обществени обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ), които са преминали успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост. На събитието присъстваха Димитър Митев, председател на Общински съвет Сливен, Стоян Марков, зам.

На 9 април 2024 г. в залата на Общински съвет Котел се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) с вх. рег. № BG16FFPR003-2.001-0137, „Регионална Екосистема за Устойчиво Развитие: Интегрирани Инвестиции за Общностно Благополучие“, която е преминала успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост. На събитието присъстваха кметът на Община Котел, Коста Каранашев, Румен Стоилов – зам.

На 10 април 2024 г. в зала „Май“ на Община Сливен, Областен информационен център (ОИЦ) Сливен проведе обществени обсъждания на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ), които са преминали успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост. На събитието присъстваха Димитър Митев, председател на Общински съвет Сливен, Стоян Марков, зам. кмет на Община Сливен, Нина Генчева, зам. кмет на Община Нова Загора, Васил Алексиев, зам.

На 08 април 2024 г. в зала „Май“ на Община Сливен, се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) с вх. рег. № BG16FFPR003-2.001-0015 „Интегрирани инвестиции в новото поколение – за образовани, активни и работещи в региона млади хора“ с водещ партньор Община Сливен,  която е преминала успешно етапа на оценка за административно съответствие и допустимост. На събитието присъстваха кметът на Община Сливен, Стефан Радев, Стоян Марков – зам.

Областен информационен център (ОИЦ) – Сливен, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион (ЮИР), ще организира през месец април поредица от публични обсъждания на концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ). КИТИ е основният документ за получаване на финансиране от Програма „Развитие на регионите“ през настоящия програмен период.

Инженерно-педагогически факултет – Сливен (ИПФ) към Технически университет – София, приключва изпълнението на проект по ключова дейност KA220-SCH – „Партньорства за сътрудничество в училищното образование“ на програма „Еразъм+“ на  тема „Повишаване на ангажираността на учениците по време на смените между онлайн и присъственото образование по хуманитарни предмети чрез инструменти за наблюдение и коментар“ - 2021-1-BG01-KA220-SCH-000034422.

Днес в залата на Областен информационен център - Сливен се проведе заключителна пресконференция, на която бяха отчетени дейностите и средствата по проект „Мерки за адресиране на транспорта като източник на замърсяване на атмосферния въздух в община Сливен“. Проектът е с бюджет в размер на 13 457 772 лв. и се изпълнява с финансова подкрепа от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие.