Новини от ОИЦ - Силистра

В залата на Общински съвет Тутракан се състоя събитие за представяне и обсъждане на двете  Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) от област Силистра, които преминаха успешно първи етап на оценка за административно съответствие и допустимост (АСД):  №BG16FFPR003-2.001-0095 „Прилагане на интегрирани мерки за устойчиво развитие на Община Тутракан“ с водещ партньор Община Тутракан и №BG16FFPR003-2.001-0041 „Грижа за хората чрез осигуряване на транспортна свързаност, достъп до качествени публични (образователни и социални) услуги, подобряване на

В залата на Общински съвет Силистра се състоя публична дискусия по КИТИ №BG16FFPR003-2.001-0041 „Грижа за хората чрез осигуряване на транспортна свързаност, достъп до качествени публични (образователни и социални) услуги, подобряване на градската среда, култура и туризъм, балансиращи и насърчаващи междупоколенческата и междуетническа равнопоставеност в общините Силистра и Тутракан“ с водещ партньор Община Силистра. Събитието бе организирано от Областен информационен център (ОИЦ) – Силистра като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР)

Днес, 07.03.2024 г. в заседателната зала на Областен информационен център – Силистра се състоя информационна среща във връзка с отворена за кандидатстване Процедура BG05SFPR001-1.004 „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт“ по Програма „Образование“ 2021-2027 г. Срещата беше организирана и проведена в партньорство с отдел "Образование и младежки дейности" към Община Силистра. В нея взеха участие представители на образователни институции от община Силистра.

През месец март 2024 г. екипът на Областен информационен център (ОИЦ) – Силистра, част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) за Северен централен регион за планиране (СЦР), ще организира публични обсъждания на територията на област Силистра. По време на събитията ще бъдат представени и разгледани две концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на водещите партньори Община Силистра и Община Тутракан. В двете концепции са включени общо 12 отделни проекта на стойност близо 45 млн. лв.

Обект на обществените обсъждания ще бъдат подадените Концепции за Интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) в област Силистра

Детски парти-развлекателен център „Тутраканче” е реализиран по проект на фирма „Веселяците”, финансиран по Програма за развитие на селските райони, BG-06RDNP001-19.140 - СНЦ „МИГ „Тутракан - Сливо поле”, Мярка 6.4 „Подкрепа на инвестиции в усвояването и развитието на неселскостопанските дейности”.

Финансовата помощ от 81 186,68 лв. е за обзавеждане и оборудване на зала за деца от 1 до 12 г.

Екипът на Областен информационен център - Силистра (ОИЦ) участва в заседанието на постоянна комисия "Регионално и международно сътрудничество, програми и проекти" към Общински съвет Силистра. По повод приключването на пореден проект и предстоящо кандидатстване за ново финансиране, Ана Караджова – управител на ОИЦ, представи екипа и дейността на Центъра пред новия състав на комисията.