Новини от ОИЦ - Стара Загора

В два поредни дни, на 16 и 17 април 2024 г., за обществено обсъждане бяха представени дейностите заложени в комбинирана концепция с № BG16FFPR003-2.001-0087 - „УСТОЙЧИВ СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, ЧРЕЗ ПОДОБРЕНА ИНВЕСТИЦИОННА СРЕДА И СЪХРАНЕНА ИДЕНТИЧНОСТ НА РЕГИОНА“, с водещ партньор Община Казанлък. С планираните дейности бе запозната широката общественост в общините Казанлък, Павел баня и Мъглиж, на чиито територии ще бъдат реализирани инвестициите.

            На 18 април (четвъртък) от 10:30 ч., в залата на Общинска администрация, гр. РАДНЕВО се проведе обществено обсъждане на комбинирана концепция за ИТИ „РЕГИОНАЛНА ЕКОСИСТЕМА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ: ИНТЕГРИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ОБЩНОСТНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“, с водещ партньор Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве”.

На 15.04.2024 г., в залата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, гр. Казанлък се проведе публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции от Областен информационен център – Стара Загора – част от Звеното за публични консултации към РСР на Югоизточен регион на планиране.

На 16 април от 13:00 часа в залата на Регионалния исторически музей в Стара Загора, бе представена концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „ПО ПЪТЯ НА АНТИЧНОСТТА“-ИНТЕГРИРАН ТЕРИТОРИАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ/МАРШРУТ.

Г-жа Радка Тилева, управител ОИЦ – Стара Загора откри официално събитието. Приветства с добре дошли всички в залата и представи на кратко информация относно изпълнението на новия подход за ИТИ.

Граждани, медии, представители на бизнес средите и НПО организации се запознаха днес с изключително важната концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ за развитието на област Стара Загора в областта на детското здравеопазване. Събитието се проведе в залата на Регионален исторически музей – Стара Загора от 10:30 часа.

Г-жа Радка Тилева, управител ОИЦ – Стара Загора откри официално събитието. Приветства с добре дошли всички в залата и представи на кратко информация относно изпълнението на новия подход за ИТИ.

     На 15.04.2024 г., в залата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, гр. Казанлък се проведе поредното публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции от Областен информационен център – Стара Загора – част от Звеното за публични консултации към РСР на Югоизточен регион на планиране.

Пред пълна зала днес, 12.04.2024 г., се проведе първото публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „ПОДОБРЯВАНЕ НА ВРЪЗКИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУЧНО-ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА И РАЗВОЙНАТА ДЕЙНОСТ С БИЗНЕС ДЕЙНОСТИТЕ В ЮГОИЗТОЧЕН РЕГИОН“, с водещ партньор Тракийски университет и партньори Община Стара Загора, Община Царево, „Дерони“ ООД, гр. Стара Загора и Сдружение „Зелени Балкани - Стара Загора“.

Областният информационен център – Стара Загора в ролята си на Звено за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион на планиране (ЮИР), представи днес по време на работна среща с медии, графикът за провеждане на публични обсъждания на преминалите етап на оценка за Административно съответствие и допустимост (АСД), Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) за област Стара Загора.

В общинската зала „П. Р. Славейков“ се проведе дискусионна среща с представители на местната власт и на граждански организации във връзка с повишаването на финансовата автономност на българските общини в съответствие с добрите европейски практики и стандарти. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Съвета на Европа, в рамките на проект "Развитие на фискалната децентрализация и подобряване на местното финансово управление в България".

В последния ден на месец Февруари в Стара Загора се проведе конференция на тема „Преход на възможностите – Стара Загора“. Събитието бе организирано от „Бранд Медия България“ ЕООД и Агенция за регионално икономическо развитие (АРИР) в Стара Загора, а домакин бе Тракийски университет.

Конференцията имаше за цел да бъде продължено информирането и ангажирането на местната общност в диалога за трансформация на икономиката към въглеродна неутралност, както и да бъдат представени положителните резултати от мерките на политиката на сближаване в област Стара Загора.