Новини от ОИЦ - Ямбол

На 12 април 2024 г. екипът на Областен информационен център – Ямбол (ОИЦ-Ямбол), като част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион проведе публично обсъждане на концепция за ИТИ, в която са заложени дейности на територията на община Елхово. Водещ партньор в концепцията е Община Бургас.

В обществената дискусия се включиха представители на местната администрация, здравни заведения, общински съветници, граждани и други заинтересовани лица.

На 11 април 2024 г. екипът на Областен информационен център – Ямбол (ОИЦ-Ямбол), като част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион проведе публично обсъждане на 3 концепции за ИТИ, в които са заложени дейности на територията на община Стралджа. Водещи партньори в концепциите са Общините Бургас, Сливен и Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве”.

В обществената дискусия се включиха партньорите по проекта, представители на местната администрация, общински съветници, граждани и други заинтересовани лица.

На 10 април 2024 г. екипът на Областен информационен център – Ямбол (ОИЦ-Ямбол), като част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Югоизточен регион проведе публично обсъждане на 3 концепции за ИТИ, в които са заложени дейности на територията на община „Тунджа“. Водещи партньори в концепциите са Общините Ямбол, Бургас и Сливен.

В обществената дискусия се включиха партньорите по проекта, представители на местната администрация, общински съветници, граждани и други заинтересовани лица.

На 9 април 2024 г., екипът на Областен информационен център – Ямбол (ОИЦ-Ямбол), като част от Звеното за публични консултации към РСР на Югоизточен регион проведе публично обсъждане на 4 концепции за ИТИ, в които са заложени дейности на територията на област Ямбол. Водещи партньори в концепциите са Общините Ямбол, Бургас, и Сливен и Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве”.

В обществената дискусия се включиха партньорите по проекта, представители на местната администрация, общински съветници, медии, граждани и други заинтересовани лица.

На 15 февруари 2024 г. (четвъртък) в пресклуба на БТА - Ямбол се проведе местна конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще" на Българска телеграфна агенция (БТА), който се изпълнява с подкрепата на  Европейската комисия.

Екипът на Областен информационен център (ОИЦ) - Ямбол участва в събитието и представи обобщена информация за реализираните в областта проекти по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Турция в периода 2014-2020, както и отворената покана за проектни предложения по Приоритет 1.

Областен информационен център – Ямбол и Регионален център за социална икономика – Бургас представиха съвместна информационна среща с представители на всички заинтересовани страни на 17 януари 2024 г., сряда, от 14:30 часа в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул.“Търговска“ № 34 в гр. Ямбол. Темата на събитието беше посветена на предстоящите възможности по Програма „Развитие на човешките расурси“ и политиката по социално предприемачество.

На работна среща днес 14.12.2023 г. Областен информационен център - Ямбол запозна представителите на местни, регионални и национални медии от областта с предстоящите процедури през 2024 г. Събитието се състоя в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул. Търговска № 34, гр. Ямбол.

Управителят на ОИЦ – Ямбол, г-жа Деница Цонева,  благодари на присъстващите за подкрепата към това, което прави през годините екипът на областния информационен център.

По време на срещата бяха представени:

На 2 август 2023 г. Областен информационен център – Ямбол проведе информационна среща за представяне на отворената за кандидатстване процедура за подаване на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Срещата беше открита и ръководена от управителя на ОИЦ-Ямбол Деница Цонева, която представи най-важните моменти от единните указания за кандидатстване с концепции за ИТИ.