Новини от ОИЦ - Ямбол

На 15 февруари 2024 г. (четвъртък) в пресклуба на БТА - Ямбол се проведе местна конференция по проект "Европа на Балканите: Общо бъдеще" на Българска телеграфна агенция (БТА), който се изпълнява с подкрепата на  Европейската комисия.

Екипът на Областен информационен център (ОИЦ) - Ямбол участва в събитието и представи обобщена информация за реализираните в областта проекти по програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България – Турция в периода 2014-2020, както и отворената покана за проектни предложения по Приоритет 1.

Областен информационен център – Ямбол и Регионален център за социална икономика – Бургас представиха съвместна информационна среща с представители на всички заинтересовани страни на 17 януари 2024 г., сряда, от 14:30 часа в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул.“Търговска“ № 34 в гр. Ямбол. Темата на събитието беше посветена на предстоящите възможности по Програма „Развитие на човешките расурси“ и политиката по социално предприемачество.

На работна среща днес 14.12.2023 г. Областен информационен център - Ямбол запозна представителите на местни, регионални и национални медии от областта с предстоящите процедури през 2024 г. Събитието се състоя в офиса на ОИЦ-Ямбол на ул. Търговска № 34, гр. Ямбол.

Управителят на ОИЦ – Ямбол, г-жа Деница Цонева,  благодари на присъстващите за подкрепата към това, което прави през годините екипът на областния информационен център.

По време на срещата бяха представени:

На 2 август 2023 г. Областен информационен център – Ямбол проведе информационна среща за представяне на отворената за кандидатстване процедура за подаване на Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Срещата беше открита и ръководена от управителя на ОИЦ-Ямбол Деница Цонева, която представи най-важните моменти от единните указания за кандидатстване с концепции за ИТИ.

Информационно събитие на тема „Възможности за умения, умения за възможности“, се проведе на 22.05.2023 г. (понеделник) от 10:30 часа в офиса на Областен информационен център - Ямбол. Събитието е посветено на Европейската година на уменията и е част от тазгодишната Обща инициатива на Мрежата от областни информационни центрове в България. На него бяха представени добри практики и опит от вече отминали проекти с европейско финансиране, посветени на повишаването на квалификацията, придобиването на нови умения и компетентности и ученето през целия живот.

На 8.12.2022г. от 11:00 часа в офиса на Областен информационен център – Ямбол на ул. „Търговска“ № 34 се проведе работна среща с представители на медиите в областта. На нея бяха презентирани в инфографики броят и стойностите на договорените и изпълнени проекти в област Ямбол по общини и по програми за програмен период 2014-2020 г.

На 30.11.2022г. в офиса на Областен информационен център – Ямбол се проведе информационна среща за представяне на новите програми за програмен период 2021-2027г. Инициативата е част от общата кампания на мрежата от областни информационни центрове за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България, която се провежда в периода 14 ноември 2022 г. – 16 декември 2022 г.

Управителят на центъра започна със съпоставка с предходния програмен период 2014-2020 година, представи Споразумението за партньорство за 2021-2027 г. и новите цели на политиката на сближаване.

С цикъл от открити приемни експертите от Областен информационен център-Ямбол предоставиха информация в населените места от областта за възможностите за кандидатстване по европейските програми, насочени към земеделски стопани, към животновъди, към работодатели, към потребители на социални услуги, към младежи, към спортни клубове, към жители на общините и др.

В периода от 7.06.2022г. до 10.06.2022г. на място имаха възможност да зададат своите въпроси жители от гр. Елхово, гр. Болярово, гр. Стралджа, с. Тенево, община Тунджа, гр. Ямбол.