ОИЦ-РУСЕ ЗАПОЧНА ЕСЕННАТА СИ ИНФОРМАЦИОННА ОБИКОЛКА В ОБЛАСТТА

      На 14 октомври 2022 г., петък, Областният информационен център – Русе започна от Ценово традиционната си есенна обиколка в населените места на областта. В нея ще участват и експерти от Териториалния областен офис – Русе  на Национална служба за съвети в земеделието.

      В заседателната зала на местния Общинския съвет експерти на центъра запознаха заинтересованите участници със Споразумението за партньорство за програмен период 2021 – 2027 и с новите програми. Фокус на презентацията бяха Зелената сделка и връзката на заложените в нея мерки с дейностите, които ще се финансират от секторните програми. Управителят на ОИЦ-Русе Диана Аврамова информира присъстващите за Споразумението за партньорство (СП) за програмен период 2021 – 2027, за новите програми, като акцентира върху приоритетните им цели и възможностите за финансиране, които предоставят.  Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 и новата трансгранична програма Интеррег V-A Румъния – България бяха другите акценти в презентацията.

         От своя страна представителите на Националната служба за съвети в земеделието обясниха какви са условията за кандидатстване по подмярка 6. 1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“. 

         След Ценово следващата информационна среща е на 17 октомври, понеделник, в заседателната зала на Община Борово. На 18 октомври, вторник, екипът е във Ветово, на 19 октомври, сряда, в Община Бяла, на 20 октомври, четвъртък, в Община Две могили, а на 21 октомври, петък, в Община Иваново. На 25 октомври, вторник, ОИЦ-Русе ще посети Община Сливо поле, с което ще приключи обиколката си. Навсякъде информационните събития са в заседателните зали на общините, а началният час е 10,30.