ЗАКУПУВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ТЕХНИКА Е ПОРЕДНИЯТ ПРОЕКТ, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ФИНАНСИРАН ЧРЕЗ МИГ ГЪЛЪБОВО – ОПАН

Председателят на УС на МИГ Гълъбово – Опан инж. Пламен Бараков и  Росен Димов, подписаха тристранен договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“.

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя за реализирането на одобрен проект с наименование „Модернизиране на земеделското стопанство на Росен Димов, чрез закупуване на трактор и прикачен инвентар“.

 Стойността на одобрените за финансиране разходи е 212 100,00 лв., от които одобрена субсидия  – 106 050,00 лв.

Основната цел на проектното предложение е да се подобри цялостната ефективност на земеделското стопанство, чрез закупуването и въвеждането на нови и модерни активи, необходими за извършваните агротехнически мероприятия. Като допълнителна цел ще бъде постигнато подобряване на ресурсната ефективност, намаляване на времетраенето за обработки на почвата и силно намаляване на разходите за гориво. Ще се постигне и качествено и ефективно обслужване на животновъдния обект. С реализацията на проекта е предвидено създаването на едно работно място. Срокът за реализиране на проекта е 24 месеца от датата на сключването му.

Това е  тридесет и първият договор, който Местната инициативна група сключва за финансиране на проекти към Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ и десети  по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие на СНЦ „МИГ Гълъбово – Опан“.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.

 

Областен информационен център - Стара Загора

бул. "Митрополит Методи Кусев" №9
тел: 042 603 526
e-mail: oic.stz@eufunds.com
web site: www.eufunds.bg