ОИЦ-РУСЕ СЕ ВКЛЮЧИ В КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЯТА В ТУРИЗМА С ДОБРИ ПРАКТИКИ

Областният информационен център – Русе участва в конференцията „Дигитализация, новости и тенденции в областта на туризма и креативните индустрии“, част от официалната програма на туристическото изложение „Уикенд туризъм“.

Форумът се организира от Enterprise Europe Network – Русе към Бизнес център за подпомагане на МСП – Русе с подкрепата на Община Русе и ОП „Русе арт“. Един от лекторите на информационното събитие беше управителят на ОИЦ-Русе Диана Аврамова. Тя запозна аудиторията с проекти в сферата на културата и туризма, успешно реализирани в Русе и региона с помощта на европейско финансиране. Коментира и актуалните възможности за подпомагане на сектора чрез европейските фондове, като фокусира внимание към новата трансгранична програма Interreg VI -A Romania – Bulgaria 2021 – 2027 г.

Една голяма част от презентациите бяха посветени на най-новите тенденции в областта на дигитализацията на бизнеса и дигиталния маркетинг и реклама. Как бизнесът ефективно може да използва онлайн магазините, Google Maps за своето позициониране, за какви са плюсовете и минусите от рекламиране в  Google Ads – по тези теми говориха лекторите. Освен това представител на Русенския университет запозна аудиторията с възможностите 3D дигиталните технологии за популяризиране на културно- историческото наследство. Коментирана беше и възможността за развитие на селските райони чрез природните паркове и културните събития и фестивали. Повдигнат беше и въпросът за социалното предприемачество в сектора и за колаборацията между туризма и креативните индустрии.

Форумът продължи през целия ден и даде възможност за полезни контакти между участниците в него.