ОИЦ-РУСЕ УЧАСТВА В ТРАДИЦИОННАТА ТРУДОВА БОРСА В ГРАДА

Областният информационен център – Русе участва днес в Трудова борса във Военния клуб, организирана от Бюро по труда – Русе. Събитието се провежда за поредна година. В него взеха участие 21 фирми от различни браншове. Над 100 безработни посетиха щандовете им и получиха възможност директно да се запознаят с предложенията на работодателите и с изискванията им за заемане на съответните свободни работни места.

ОИЦ-Русе се включи с открита приемна, на която даваше актуална информация за възможностите за европейско финансиране на бизнеса, за заетост и квалификация на безработни и работещи лица. Екипът на центъра предостави на заинтересованите информационни материали и свои книжки с успешни проекти, реализирани в Русе и областта през програмен период 2014 – 2020.    

В рамките на Трудовата борса стана ясно, че се търсят работници в железопътния транспорт, военнослужащи, специалисти в машиностроенето, химическата и мебелна промишленост, монтажници, шофьори, шивачки,  работници в строителството, болничен персонал, вкл. чистачи и санитари,  и други. Повечето от позициите са за хора с професионално образование.