ПО ПРОЕКТ НА ОПДУ СЕ ОБСЪДИ МЛАДЕЖКОТО УЧАСТИЕ В МОНИТОРИНГА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПОЛИТИКИ ЗА МЛАДЕЖТА ЗА ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК

На 15 ноември 2023 г. в гр. Пазарджик се проведе работна среща по проект "Повишено младежко участие в мониторинга на националните политики за младежта, изпълнявани от местната власт в област Пазарджик" Договор № BG05SFOP001-2.025-0186-C01.

Общата цел на проектното предложение е да се повиши ролята на гражданския сектор за открито и отговорно управление на младежките политики в 12-те общини от Област Пазарджик.      

Една от основните дейности по проекта е анализ и оценка на изпълнението на националните младежки политики на общинско и областно ниво в Област Пазарджик. В изпълнение на тази дейност е извършено изследване, в резултат от което е изготвен доклад за изпълнението на младежките политики в областта. На база на доклада са формулирани и препоръки с предложения за преформулиране на младежките политики на общинско ниво и подобряване на гражданското участие в тях, съответно към всички дванадесет общини на територията на Област Пазарджик.

На работната среща екипът по проекта представи Доклада от изследването, на чиято база са изготвени и препоръки към Община Пазарджик, относно изпълнението на младежките политики. Същите предстои да бъдат представени на конференция и пред широката общественост, в рамките дейностите по проекта. Участие в обсъждане на документите взеха представители на Областния информационен център, Младежки дом и ДКТ „Константин Величков“.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.