ОИЦ - ПЛЕВЕН ЗАПОЗНА МЕДИИТЕ С ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПУБЛИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ

Екипът на Областния информационен център в Плевен се срещна с представители на медиите в областта, за да ги информира за успешно преминалите първата проверка концепции за интегрирани териториални инвестиции в Северозападен регион за планиране и да представи предстоящите събития за публични консултации.

Николета Минчева, експерт "Комуникация и информация", представи основните параметри на трите концепции, които са планирали дейности в област Плевен, като насочи вниманието към презентациите, качени на eufunds.bg, и към онлайн анкетите. 

Управителят на ОИЦ - Плевен, Игнат Димитров, запозна репортерите със следващите стъпки от процедурата по кандидатстване и оценка на концепциите за интегрирани териториални инвестиции, подчертавайки ролята на Регионалния съвет за развитие. 

Актуалните в момента възможности за подпомагане на бизнеса, неправителствени организации, общини и училища от европейските програми очерта Костадин Киров, експерт "Логистика и информация".

Достъпът на медиите до навременна и разбираемо разяснена информация за съфинансирането от европейските фондове е от изключително значение и екипът на ОИЦ - Плевен продължава да работи активно в тази посока.