Областен информационен център – Пловдив организира публично обсъждане на концепция в община Първомай

Днес в община Първомай беше проведено публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ): „Устойчив растеж в подкрепа развитието на човешките ресурси, по-добро качество на предоставяните публични услуги на гражданите и развитие на туристическия потенциал базиран на местните ресурси“, с водещ партньор - община Димитровград и включени дейности на територията на община Първомай (област Пловдив).

Концепцията включва участието на 12 партньори от различни видове заинтересовани страни: две градски и една селска община на територията на 2 области - Димитровград, Хасково, Първомай, публичен сектор, НПО и частен сектор.

Концепцията беше представена от заместник-кмета на община Първомай – Радослава Ставрева, директора на дирекция „ОСУТПП“ – Антония Мазнева и Динко Господинов – началник отдел „Европейски и национални програми и проекти“ – община Димитровград.

„Съгласно методическите указания на Управляващия орган по програма „Развитие на регионите“ община Първомай може да кандидатства за ограничен кръг от допустими дейности като селска община. В тази концепция водещ партньор е община Димитровград, а нашата община участва с две проектни предложения“, поясни зам.-кметът Радослава Ставрева.

Предвижда се в община Първомай да се осигури интегрирана подкрепа в полагането на грижите в ранна детска възраст на семейства на деца с увреждания. Целевата група са 40 семейства на територията на общината, в които има дете в неравностойно положение или дете с увреждане.

Във втората дейност е заложено обновяване и оптимизиране на здравната инфраструктура в община Първомай, а именно ремонт на Здравна служба в с. Брягово. Ремонтът ще бъде основен и ще се обнови покрива на сградата, ще бъде поставена нова дограма и ще бъде направен вътрешен ремонт на помещенията в сградата.