ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ЧЕСТВАНЕТО НА ДЕНЯ НА ГЕРМАНСКОТО ЕДИНСТВО

По покана на почетния консул на Федерална република Германия Недялко Неделчев, Областният информационен център-Варна се включи в честването на Националния празник на Германия – 3 октомври. Официалният прием, който се състоя в Градската художествена галерия в морската столица, събра дипломати, представители на бизнеса, администрацията, културните, политическите и обществените среди. По време на събитието екипът на ОИЦ-Варна проведе разговори с представители на немски фирми и отправи покана към тях за последващи контакти и съвместна работа.

Специален гост бе посланикът на Германия у нас Н. Пр. Кристоф Айххорн. В поздравителното си слово, част от което бе на български език, той честити празника на всички присъстващи и подчерта значението на Деня на германското единство.

Преди 30 години е обявено обединението на Федерална република Германия, припомни Негово Превъзходителство. Падането на Берлинската стена преди три десетилетия е историческо събитие, което даде отражение не само върху Германия, но и върху целия свят, добави посланикът. Той изтъкна ролята на добрите отношения между родината му и България и изрази надежда, че те ще се задълбочават.

Н. Пр. Кристоф Айххорн даде висока оценка на почетния консул на Германия във Варна Недялко Неделчев и му връчи отличието „Железен кръст“ като признание за приноса му в развитието на добрите двустранни контакти.

Областен Информационен Център – Варна

тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg

адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/

web: www.eufunds.bg, www.varna.bg

група във FB: Областен информационен център - Варна