Новини от ОИЦ - Пазарджик

На 22 март 2024 г., от 10:30 ч., в Зала на Младежки дом, гр. Сърница, се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0008, „Оползотворяване на идентифицирания местен туристически потенциал и повишаването на качеството на човешкия капитал ", с водещ кандидат община Велинград.

На 21 март 2024 г., 10:30 ч. бяха подложени на обществено обсъждане концепциите за интегрирани териториални инвестиции „Интегрирани инвестиции за подобряване на жизнената среда на територията на общините Пазарджик, Лесичово и Брацигово“ с водещ партньор Община Пазарджик и „Национална концепция за създаване на основни пунктове за управление на реагирането при възникване на широкомащабно бедствие от сеизмичен характер“ с кандидат - Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи (ГДПБЗН-МВР).

На 18.03.2024 г., от 10.30 ч., в Зала на Младежки дом, Община Брацигово, Областен информационен център – Пазарджик, проведе обществени обсъждания на три Концепции за интегрирани териториални инвестиции. На срещата присъства зам.-кмета на общината, г-жа Надежда Казакова, представители на общинска администрация, граждани и др. И в трите концепции, преминали етапа на административно съответствие и допустимост, община Брацигово е партньор. 

На 15 март 2023 г., в зала на НЧ „Отец Паисий -1980, Община Лесичово, екипът на Областен информационен център – Пазарджик, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) за Южен централен регион,  проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) с водещ партньор Община Пазарджик. Участие в срещата взе зам. кмета на Община Лесичово, г-жа Веселина Милкова,  представители на общинска администрация, други публични организации, граждани и неправителствени организации.

Екипът на Областен информационен център – Пазарджик, като част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие (РСР) на Южен централен регион, проведе публично обсъждане на две концепции за интегрирани териториални инвестиции в община Велинград. Събитието се състоя в Голяма зала на Община Велинград, на 14.03.24 г., от 17.00 ч., и премина при широк публичен интерес. В него се включиха партньорите по концепциите, общински съветници, кметове на кметства, директори на училища, представители на общинска администрация, бизнеса, граждани, НПО и други заинтересовани страни.

Областен информационен център – Пазарджик проведе днес, на 13.03.2024 г., публични консултации на две концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ). Събитието се състоя в Зала на Регионален исторически музей (РИМ) – Пазарджик – водещ партньор и по двете концепции, и бяха представени от г-жа Гергана Михайлова, зам.-директор на Регионалния музей.

На 12.03.2024 г., в Сесийна зала на Община Панагюрище, се проведе публично обсъждане на „Концепция за интегрирани териториални инвестиции в Община Панагюрище". В събитието се включиха зам.-кметът на Община Панагюрище, г-н Стоян Бодуров, представители на местната администрация, медии, граждани, бизнес и други заинтересовани страни.

На 15.03.2024 г., от 10,30 ч., в Зала на НЧ „Отец Паисий – 1980“, община Лесичово, ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0084 „Интегрирани инвестиции за подобряване жизнената среда на територията на Общините Пазарджик, Лесичово и Брацигово“, преминала успешно етапа на административно съответствие и допустимост, с водещ партньор Община Пазарджик.

На 21.03.2024 г., от 10,30 ч., в Пленарна зала на Община Пазарджик, бул. България 2, стартират публични обсъждания на следните две концепции за интегрирани териториални инвестиции, преминали успешно етапа на административно съответствие и допустимост:

На 18.03.2024 г., от 10,30 ч., в Заседателна зала, ет. 2, в Младежки дом – гр. Брацигово, стартират публичните обсъждания на следните три концепции за интегрирани териториални инвестиции, преминали успешно етапа на административно съответствие и допустимост: