Новини от ОИЦ - Русе

В Русе се проведе информационен ден за представяне на процедура „Разработване на иновации в предприятията“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП) 2021-2027 г. Подробностите по нея бяха разяснени от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГДЕФК), към Министерството на иновациите и растежа (МИР). Събитието се проведе със съдействието и участието на екипа на Областен информационен център – Русе.

Днес на пресконференция в Областен информационен център - Русе (ОИЦ-Русе) бе представен проект № BG16RFTA001-1.006-0003-С01 „Областен информационен център - Русе“, на стойност 999 007,80 лева, която е 100% безвъзмездна финансова помощ, с бенефициент Община Русе, финансиран от Програма „Техническа помощ“.

Областният информационен център-Русе, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен регион(СЦР), проведе публично обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) преминала оценка „Административно съответствие и допустимост“, която ще се изпълнява на територията на община Иваново, община Две могили и община Русе. В събитието се включиха Зорница Богданова, като представител на бенефициента Сдружение „Развитие на социалния капитал“, както и представители на община Две могили.

Областният информационен център-Русе, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен регион(СЦР), проведе публично обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) преминала оценка „Административно съответствие и допустимост“, която ще се изпълнява на територията на община Иваново, община Две могили и община Русе.

Областният информационен център-Русе, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен регион (СЦР), проведе публично обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) преминала оценка „Административно съответствие и допустимост“, която ще се изпълнява на територията на община Сливо поле и община Русе.

В периода 11 – 15 март 2024 г. Областен информационен център (ОИЦ) – Русе ще организира и проведе публични консултации с широката общественост на преминалите Административно съответствие и допустимост (АСД) Концепции за интегрирано териториално развитие (КИТИ) от област Русе.

Днес в Областен информационен център – Русе се проведе регионална среща между Звената за публични консултации и Секретаря на Регионалния съвет за развитие (РСР) на северен централен регион (СЦР) Вида Влайкова. На срещата бе обсъден списъкът с Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ),  които преминават етапа на административно съответствие и допустимост в СЦР и последващите стъпки в процеса на одобрението им. „От 25 концепции, подадени за нашия регион, 20 преминават успешно този първи етап на оценка“, обяви Влайкова в началото на срещата.