БЛИЗО 4 МЛН. ЛЕВА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ ИНВЕСТИРА ОБЩИНА ПЛЕВЕН В РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВРЪЗКАТА С НАЙ-ГОЛЕМИЯ КВАРТАЛ И ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА

   Със заключителна пресконференция и водосвет за здраве и благоденствие Община Плевен откри официално реконструирания надлез, който осигурява връзката между центъра на града и 40-хилядния квартал „Сторгозия”.

   Важният инфраструктурен проект е реализиран със 100% безвъзмездна финансова помощ от Европейски фонд за регионално развитие и национално съфинансиране чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ в рамките на проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен – етап 2“ (BG16RFOP001-1.007-0004-C01). Общата стойност на инвестицията възлиза на 3 974 424,43 лв. и на практика, поради ключовото си местоположение, обслужва около 130-хилядното население на общината.

   В проекта е включено и обновяването на две основни улици в индустриалната зона на града. Според Стефан Милев, заместник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“, това, заедно с въвеждането на две градски линии, обслужвани от електробуси, е подкрепа и за развитието на бизнеса. Той заяви, че инвестициите в индустриалната зона на града са приоритет за Общината и изрази надежда, че ще продължат и в периода до 2027, подпомогнати със средства от европейските фондове.

Реконструирани обекти по проекта: участък от 835 метра от улица „Вит”, 390 метра от улица „Северна" и около 400 метра надлез към жилищния комплекс „Сторгозия”