ВЪВ ВРАЦА ГОСТУВА ИЗЛОЖБА "ХОРА ЗА ХОРАТА: БЪЛГАРИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ"

От 3-ти до 17 октомври 2019 г. на площада пред община Враца, граждани и гости на града ще имат възможността да се насладят на изложбата „Хора за хората: България и Швейцария“. Изложбата е организирана дирекция Централно координационно звено в Министерския съвет, посолството на Конфедерация Швейцария у нас и с подкрепата на Областен информационен център - Враца. Представени са постиженията на Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез четиринадесет истории на успеха на хора, въвлечени в нейните инициативи. През последните години Българо-швейцарската програма за сътрудничество подкрепи над 120 инициативи в ключови за България сектори: околна среда, сигурност, гражданско общество, социално включване на уязвими групи, научни изследвания и образование, предприемачество и партньорства.

Програмата е с общ бюджет 76 милиона шв. франка с 15% съфинансиране от българските институции и гражданските организации. Враца е включена в изложбата с ПРОЕКТ „ДОМАШНИ ГРИЖИ ЗА НЕЗАВИСИМ И ДОСТОЕН ЖИВОТ“ Период на изпълнение от 01.01.2012 до 31.06.2017, със стойност: CHF 2 418 000 швейцарски принос, българско съфинансиране: 15 %, а  изпълнител е Български Червен кръст.

За първи път изложбата „Хора за хората“  бе показана в Народното събрание през май, а след това – в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Габрово и  сега във Враца.