Новини

„Метрополитен” ЕАД организира на 19 октомври 2019 г. (събота) Ден на отворени врати в две от метростанциите на новата „Линия 3 - „Красно село”/кръстовището на бул. „Цар Борис Трети” и ул. „Житница”/ и „България” /кръстовището на булевардите „България” и „Иван Гешов”/.

Инициативата е по повод годишнината от завършването на Линия 1 на Софийското метро от жк „Люлин” до жк „Младост” и засиления интерес от жителите на района.

Пакет от конкретни и целенасочени мерки ще гарантират максимално и ефективно усвояване на финансовия ресурс по програмата

Преразпределение на резерва за изпълнение по приоритетните оси на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) 2014 -2020 г.  е подходът, който гарантира да не се допусне загуба на средства и да се усвои максимално ефективно финансовия ресурс по програмата. Това заяви ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ инж. Галина Василева по време на извънредното заседание на Комитета за наблюдение на програмата, което се проведе на 27 септември 2019 г. в град София.

Изпълнителна агенция „Морска администрация” разработва интегрирана система за търсене и спасяване и за борба с разливите в българския морски район

Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020г. подкрепя проекти в сферата на иновациите в управлението и услугите, които допринасят за внедряване на модернизирана инфраструктура за управление на трафика, подобряване на безопасността и сигурността на транспорта.

ПОКАНА КЪМ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ, ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА УЧАСТВАТ В ТЕМАТИЧНАТА РАБОТНА ГРУПА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ТРАНСПОРТНА СВЪРЗАНОСТ“ 2021-2027 Г.

МТИТС удължава срока по процедура за избор на юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, чиито представители да участват в тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.  и кани следните групи:

Проверка на строителните дейности на централния участък на новата линия 3 на софийското метро установи висока степен на изпълнение на проекта

Строителството на новата линия 3 на софийското метро се намира във финален етап – това установиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Росен Желязков и кметът на гр. София - Йорданка Фандъкова, съвместно с представители на  медиите по време на инспекция на етап 1 (централната част) от линия 3 на метрото в столицата.

Започва модернизацията на гаров комплекс Искър - част от жп възел София

Стартираха строителните дейности на жп гара Искър, част от най-големия транспортен възел София, разположен на основната TEN-T мрежа на територията на България по направление югоизток. Рехабилитацията на гаров комплекс Искър е част от проект: „Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене“.

Пощенски картички с инфраструктурни транспортни проекти от България отличени в конкурс на Европейската комисия

Три вдъхновяващи пощенски картички с визии на инфраструктурни проекти от България, изпълнявани по Оперативна програма „Транспорт“, са отпечатани и се разпространяват в цяла Европа.

Проект по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. беше награден в конкурс на Европейската комисия по инициативата „Европа в моя регион“ (#EUinmyRegion).

Нова технологична система за повишаване безопасността на българските морски пристанища беше представена по време на заключителната пресконференция по проект „Проектиране и изграждане на технически системи за превенция на риска и повишаване на сигурността на територията на морските пристанища /RPSSP/” на 21 юни 2019 г.