Новини

ПОКАНА КЪМ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ, ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДА УЧАСТВАТ В ТЕМАТИЧНАТА РАБОТНА ГРУПА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ТРАНСПОРТНА СВЪРЗАНОСТ“ 2021-2027 Г.

МТИТС удължава срока по процедура за избор на юридически лица с нестопанска цел за общественополезна дейност, чиито представители да участват в тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Транспортна свързаност“ 2021-2027 г.  и кани следните групи:

Проверка на строителните дейности на централния участък на новата линия 3 на софийското метро установи висока степен на изпълнение на проекта

Строителството на новата линия 3 на софийското метро се намира във финален етап – това установиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Росен Желязков и кметът на гр. София - Йорданка Фандъкова, съвместно с представители на  медиите по време на инспекция на етап 1 (централната част) от линия 3 на метрото в столицата.

Започва модернизацията на гаров комплекс Искър - част от жп възел София

Стартираха строителните дейности на жп гара Искър, част от най-големия транспортен възел София, разположен на основната TEN-T мрежа на територията на България по направление югоизток. Рехабилитацията на гаров комплекс Искър е част от проект: „Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене“.

Пощенски картички с инфраструктурни транспортни проекти от България отличени в конкурс на Европейската комисия

Три вдъхновяващи пощенски картички с визии на инфраструктурни проекти от България, изпълнявани по Оперативна програма „Транспорт“, са отпечатани и се разпространяват в цяла Европа.

Проект по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. беше награден в конкурс на Европейската комисия по инициативата „Европа в моя регион“ (#EUinmyRegion).

Нова технологична система за повишаване безопасността на българските морски пристанища беше представена по време на заключителната пресконференция по проект „Проектиране и изграждане на технически системи за превенция на риска и повишаване на сигурността на територията на морските пристанища /RPSSP/” на 21 юни 2019 г.

Инж. Галина Василева: Над 3 млрд. лева от финансовия ресурс на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ е договорен

Над 3 млрд. лева или близо 84% от финансовия ресурс по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) 2014-2020 г. е договорен. Това заяви ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ инж. Галина Василева по време на заседанието на Комитета за наблюдение на програмата, което се провежда в периода 11-12 юни в град Русе. Тя добави, че 33% от бюджета на програмата е разплатен.

Експерти и практици от няколко европейски държави споделиха опит и обсъдиха идеи на специален форум, посветен на оценката на програми, финансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове. Събитието се проведе в гр. София, в периода 28-29 май 2019 г.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков даде старт на реконструкцията на жп гара Карнобат.

„Тази железопътна гара е изключително важна и е единствената жп връзка между Югоизточна и Североизточна България. Тя е четвъртия по големина железопътен възел в страната и е част от транспортния коридор Пловдив – Бургас“, това обяви министър Желязков по време на днешната церемония. Той отбеляза, че от нея ще започне развитието на направлението Бургас – Синдел, като амбициите са да бъде и част от инфраструктурата, която ще продължи към Русе.