Новини

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап Iна Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап I с готов релсов път. Трасето и започнатите довършителни работи по двете метростанци бяха  инспектирани с работна дрезина.

Европейската комисия отпусна 293 млн. евро за модернизация на жп линията от Пловдив до Бургас

Европейската комисия отпусна 293 млн. евро за модернизация на жп линията от Пловдив до Бургас. С тези средства ще бъде завършена изцяло рехабилитацията на 293-километровата отсечка, която започна в миналия програмен период на ОП „Транспорт“ 2007 – 2013 г.

Строителството на метродепо „Земляне“ ще бъде завършено преди края на годината

Строителството на метродепо „Земляне“ ще бъде завършено преди края на тази година. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на инспекция на Етап Iот проекта за изграждане на третия метродиаметър в столицата.

Новопостроеният маркиращ кораб на ИАППД получи името „Осъм“

Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“ (ИАППД) проведе церемония по именуване на най-новия си маркиращ кораб. Кръстница на кораба „Осъм“ стана инж. Галина Василева -  директор на дирекция "Координация на програми и проекти" в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и контролен орган по Механизма за свързване на Европа.

Ивайло Московски: През 2019 г. София ще има 12 нови модерни метростанции

„Проект за разширение на метрото в гр. София, Линия 3, Етап IІ - участък „ул. Житница– жк Овча купел – Околовръстен път” е на обща стойност 102 млн. евро, от които 69 млн. евро са осигурени от ОП “Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020. Той обхваща 3,8 км ново метротрасе и 4 метростанции от кв. Овча купел до кв. Горна баня.

Прогнозното натоварване на втория етап е 40 хиляди пътници дневно, а общо за дванадесетте нови метростанции от третия лъч – 130 хиляди пътници на ден.