ПО ПРОЕКТ ОБУЧИХА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ВЕТРИНО ЗА РАБОТА С УЯЗВИМИ ГРУПИ

Представители на Община Ветрино са се включили в обучение на тема „Разширяване капацитета на общинските служители за придобиване на ключови компетенции при работа с представители на местните общности и уязвимите групи“.

Обучението в Кранево е организирано по проекта „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“. Той се финансира от Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Общата стойност на инвестицията е 749 999, 78 eвро. Бенефициент е Община Смядово, а общините Ветрино и Болярово са партньори.

Основната цел на проекта е подобрено социално включване на уязвими групи на територията на трите общини чрез въвеждане на ефективни интегрирани мерки. Той предвижда и дейности като създаване на комплекс за интегрирани услуги с нови работни места, подкрепа на общинската администрация за работа с хора от малцинствени общности, провеждане на обучения на представители на ромската общност и други.

Проектът е стартирал на 11.04.2022 г. и ще продължи 24 месеца. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна