МИГ „ДЕВНЯ-АКСАКОВО“ ОБЯВИ ПРИЕМ ПО МЯРКА, ФИНАНСИРАНА ОТ ПРСР

МИГ „Девня – Аксаково“ обяви прием по Мярка 3.1.1 „Изграждане на ИКТ инфраструктура в общинските административни сгради“. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общият бюджет на процедурата е 48 066, 65 лв.

Нейната основна цел е развитие на динамична жизнена среда и подобряване на ИКТ инфраструктурата за въвеждане на електронни услуги за гражданите и бизнеса на територията на местната инициативна група, постигане на балансирано териториално развитие на икономиките и общностите в селските райони, включително създаването и поддържането на заетост, подобряване на достъпа до информационни и комуникационни технологии. Допустими кандидати са общините Девня и Аксаково.

По мярката ще се финансират дейности, свързани с проектиране на структурна кабелна система; закупуване на необходимото оборудване и материали за структурно комуникационното окабеляване на сградите; изграждане на пасивната инфраструктура (полагане кабелните трасета, монтиране на крайните точки - розетки, контакти, панели и т.н), подвеждане кабелите към опорната точка, аранжиране на комуникационните шкафове; изграждане на активна (комуникатори, маршрутизатори, сървъри, безжична мрежа) инфраструктура; оборудване на сървърни помещения.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект е 39 116 лв., а максималният – 48 066, 65 лв.

Крайният срок за подаване на проектни предложения по процедурата е 28.01.2024 г. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна