БЪДЕЩИ МОРЯЦИ ЗАПОЗНАТИ С КОНКУРСА НА ОИЦ-ВАРНА „ИМАМ БИЗНЕС ИДЕЯ!“

ОИЦ-Варна запозна ученици от Варненската морска гимназия "Св. Николай Чудотворец" с онлайн конкурса „Имам бизнес идея!“. Те научиха условията за участие в надпреварата и имаха възможност да зададат своите въпроси.

Младежите бяха гости на центъра във връзка с представянето на проекта „ROOF“ по програма „Еразъм+“. Проектът за младежки обмен „ROOF - Routes of our future“ - „Пътища за нашето бъдеще“ включва 16 организации от 12 европейски държави. Той цели да мотивира младите хора да участват в предстоящите избори за Европейски парламент, да популяризира европейските институции и да акцентира на темата за устойчивата мобилност, проблемите на околната среда и опазването на културното и историческо наследство. Проектът включва организации от Италия, Франция, Германия, Испания, Австрия, България, Унгария, Чехия, Естония, Хърватия, Румъния, Холандия, Латвия и Швеция и се координира от Асоциация „Линк“ – Италия. В него участват общо 80 младежи, които ще преминат през Европа с велосипеди. Национален партньор по проекта е СНЦ „Регионален Клъстър Североизток“.

Групи от по пет младежи от 12 европейски държави ще изминат едновременно пътя по европейските велосипедни маршрути 6 и 7, за да се срещнат в гр. Прага, Чехия. Те заедно ще отбележат Деня на Европа с мащабно мероприятие, което ще се проведе от 9 до 14 май 2019 г.

Заключителната среща по проекта „Пътища за нашето бъдеще“ ще се проведе през декември 2019 г. в гр. Матера, Италия. Целта е да се акцентира върху титлата „Европейска столица на културата 2019“, която италианският град споделя с Пловдив.

От СНЦ „Регионален Клъстър Североизток“ обясниха на младежите колко е важно да бъдат активни и да участват в конкурси и други европейски инициативи. От своя страна учениците изразиха задоволство от проведената среща и отправиха въпроси за други възможности, които предоставя програмата „Еразъм+“.

 

Областен Информационен Център – Варна

тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg

адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/

web: www.eufunds.bg, www.varna.bg

група във FB: Областен информационен център - Варна