ОИЦ – Разград се включва в събитие от националната кампания на МЗХГ

Представители на Областния информационен център (ОИЦ) – Разград са сред поканените и ще участват в регионална среща от националната кампания на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) в град Разград.

Събитието ще се проведе на 13 февруари (четвъртък) от 10:00 часа в конферентната зала на хотел Cartoon в областния град.

В срещата ще участва заместник-министър Виргиния Кръстева, а лектори ще бъдат екперти от МЗХГ.

Сред дискутираните теми са новите моменти в условията по схемите за директни плащания и подаването на заявления през 2020-та година. Ще се обсъждат предстоящите приеми по мерки от Програмата за развитие на селските райони през настоящата година, както и актуални въпроси относно държавните помощи. Стопаните ще се запознаят с новите моменти в законодателството за сектор „Животновъдство”, както и с преговорния процес на ниво Европейски съюз за Общата селскостопанска политика в периода 2021-2027 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.