ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ОСНОВНАТА ФАСАДА НА СГРАДАТА НА ВАРНЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ (СНИМКИ)

Продължават мащабните строително-монтажни дейности по обновяване на сградата на ОД на МВР - Варна, част от която е паметник на културата. Ремонтът се извършва по проекта „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради - сградата на ОДМВР - Варна“. Финансирането е осигурено от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и е на обща стойност 1 461 492, 82 лв. Бенефициент е Община Варна. Основната цел е намаляване на крайното енергопотребление на административната сградата на варненската полиция на ул. „Цар Калоян“ №2 чрез реализиране на мерки за повишаване на енергийната ефективност. Зданието е недвижима културна ценност с национално значение. Построено е през 1932 г.

От старта на ремонтните дейности до момента са обновени страничните тела на сградата, монтирани са нова дограма и система за топлоизолация. Започва работа по основната фасада.

Проектът предвижда още подобряване на архитектурния облик на обекта чрез боядисване и възстановяване на орнаментиката без да бъде променян автентичният вид. Ще бъдат изпълнени мерки за конструктивното възстановяване. Предстои подмяна на осветителната инсталация. Ще бъде създадена и достъпна архитектурна среда за хората с увреждания.

Проектът е стартирал на 3.08.2018 г. и ще приключи на 3.02.2021 г. Още за него четете ТУК и ТУК!


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна