УПРАВИТЕЛЯТ НА ОИЦ-ВАРНА С ОТЛИЧИЕ „ПРОЕКТ МЕНИДЖЪР“ НА ГОДИНАТА

Управителят на Областния информационен център-Варна – д-р Виктория Николова, беше отличена с първо място в категорията „Проект мениджър“ в 14-тото издание на конкурса „Жена предприемач и мениджър 2021“. Организатор и домакин на престижното събитие е варненската асоциация „Да съхраним жената“. Тържествената церемония в хотел „Аква“ беше уважена от кмета на Община Варна Иван Портних, ректора на Икономическия университет в морската столица проф. д-р Евгени Станимиров, представители на местната администрация, бизнеса, научните среди, НПО сектора и други гости.

Д-р Николова е завършила специалност „Компютърна техника и технологии“ в ТУ-Варна. Защитила е дисертация на тема „Дисонанси и перспективи при проектното управление на средствата от ЕС (2014-2020)” във ВСУ „Черноризец храбър“. Управител е на Областен информационен център – Варна от създаването му през 2011 година до момента. Член е на Мрежата контактни лица по Рамкова програма „Хоризонт 2020“ и „Хоризонт Европа“. Има над 18 години опит в реализирането и управлението на проекти, притежава опит като оценител на проектни предложения, финансирани с европейски средства. Под нейно ръководство ОИЦ – Варна е организирал над 600 информационни и обучителни събития. Над 250 000 души са участвали в дейностите на центъра, който през 2021 г. чества 10-годишен юбилей.

„Вече десет години една варненка обучава хората как да се възползват от европейските фондове по законен начин“, отбеляза в обръщението си председателят на асоциация „Да съхраним жената“ Йорданка Ненчева, минути преди да бъде връчена наградата на д-р Николова.

Освен нея, на събитието бяха отличени бизнес дами, които получиха признание заради усилията и успехите, постигнати в техните области на развитие. Сред тях бяха Силвия Гочева – регионален представител за Варна и Бургас на четири водещи бранда за недвижими имоти, дизайнерът Нели Атанасова и др. Призът „Достойна варненка“ беше връчен на доц. д-р Силвия Благоева – заместник ректор по учебната дейност в ИУ-Варна. Грамоти получиха и млади варненски предприемачи с постижения в различни области.

Конкурсът „Жена предприемач и мениджър“ се провежда ежегодно. Номинациите за наградите се излъчват от обществен съвет. Целта е да се популяризира примерът на изявени предприемачи и мениджъри, които имат съществен принос към развитието на Варна.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна