Нова сграда на кравеферма се изгражда с европроект

Инвестиционният проект на бенефициента „Беркай-2010” ЕООД предвижда разширяване на съществуваща кравеферма и изграждане на пристройка с капацитет 140  крави в землището на село Дянково, община Разград.

Проектът е подкрепен в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на инвестицията възлиза на 977 603 лева, от които 488 801 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите са собствено финансиране от страна на бенефициента.

Проектните дейности включват строителство на помещение за 140 млечни крави и въвеждане на мерки, свързани с подобряване на биосигурността в животновъдния обект.

За новопостроеното помещение ще бъде доставено и монтирано технологично оборудване: два вида ветрозащитни щори в комплект с мрежа за защита от птици, 3 поилки за крави от неръждаема стомана и 2 незамръзващи, 140 матрака за крави, 6 вентилатора, 670 кв. м решетъчен под и 5 четки за крави.

Очаква се проектните дейности да завършат през октомври 2023 година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.