Модернизират птицеферма в село Балкански с европейски средства

МБ ФАРМ ЕООД е бенефициент на евросредства по проект „Модернизиране на птицеферма в с. Балкански, община Разград”.  Той е одобрен по процедурата за целеви прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта е 194 184.31 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а другата половина – собствено участие на предприятието.

Проектните цели са модернизиране на земеделското стопанство, както и подобряване на неговите конкурентоспособност и биосигурност.

Дейностите включват изграждане на ограда с плътна долна част и мрежа в поземлени имоти в землището на село Балкански с обща дължина 487 линейни метра, закупуване на трактор - челен товарач за оптимизиране на процесите по събиране и извозване на торовата маса, закупуване на технологично оборудване за угояване на пилета - бройлери в птицефермата.

Очаква се инвестицията да бъде завършена през октомври 2023-та година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.