ПРЕЗЕНТАЦИЯ ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ СЪБИРА УЧЕНИ И МЕДИЦИ ВЪВ ВАРНА

Областният информационен център-Варна ще се включи в открита презентация на тема „Възможности за финансиране на проектни предложения по програма Horizon Europe – MSCA – Staff Exchange“. Тя ще се проведе от 16:00 ч. на 9.07.2022 в зала 104 на Факултет „Фармация“ на МУ – Варна.

Събитието е организирано в рамките на проекта PHENOMENO, финансиран от програма „Хоризонт 2020“. Общият му бюджет е 772 800 евро. Консорциумът по проекта се състои от пет партньора от България, Гърция и Италия, с представители на академичните среди и частния сектор. Координатор е Медицински университет – Варна. Висшето училище е единствената българска организация, чиито проект е сред одобрените в конкурса RISE (Research and Innovation Staff Exchange), част от програмата.

Очакваните резултати от PHENOMENO са свързани с разработването на нови методологии за проектиране на антропоморфни фантоми на гърдата, на прототип на цялостно оборудване и технология за производство на реалистични фантоми на гърда, структури или части от млечната жлеза.

Изпълнението на проекта е стартирало на 1 май 2021 г. и ще продължи до 30 април 2025 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна