МИГ Исперих проведе традиционния си празник „Исперих – отворени пространства”

Традиционният празник „Исперих – отворени пространства” на Местна инициативна група Исперих се състоя на 22 юни, на площада пред местното Читалище „Съзнание 1891” и събра десетки жители и гости на града.

Сред гостите бе и заместник-кметът на общината Аксел Кючюк. Той благодари на председателя на МИГ адв. Даниел Димитров и на неговия екип за доброто сътрудничество, създадено и надграждано през последните повече от 10  години. „Вярвам, че нашата съвместна работа ще продължи и в новия програмен период в подкрепа на местното социално и икономическо развитие, защото общата ни цел е да подобрим качеството на живот на жителите на община Исперих”, допълни той.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха танцьорите от танцов клуб „Ахинора” – Исперих, танцово студио „Калина Рада” и талантливата млада изпълнителка Крисия Тодорова от Разград, завоювала престижното 2-ро място на детската „Евровизия“ в Малта през 2014-та година.

Деца рисуваха върху вода, участваха в забавни игри, а най-артистичната част от публиката се включи в танцов флашмоб.

Стана ясно, че МИГ Исперих е в напреднала фаза на разработването на своя проект за кандидатстване по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности“  от Програмата за развитие на селските райони, за прилагане на подхода „Водено от общностите местно развитие“ в периода 2021-2027 г.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.