ПО ПРОЕКТ ПРОВЕЖДАТ АКАДЕМИЯ ЗА КРЪГОВА ИКОНОМИКА В БЕЛОСЛАВ

От днес до 30 юни включително в Белослав ще се проведе „Академия за кръгова икономика“. Обученията са организирани по проекта „Въвеждане на иновативен модел за намаляване на количеството пластмасови отпадъци в морската среда от наземни източници“, финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Общата му стойност е 280 915, 79 лв. Бенефициент е Община Белослав.

Във всеки един от дните ще бъде представяна различна тема от професионални лектори и експерти, представляващи партньорите по проекта - IDN (Норвегия), „Екоинвест Асетс“ АД и Фондация „Зелена индустрия, иновации и технологичен трансфер“. Обученията ще се провеждат в Конферентната зала на Община Белослав, както и в Общински център – гр. Белослав. Академията започва с „Основи на кръговата икономика“ и ще продължи с „Основи на маркетинга и продажбите“ на 28 юни и „Основи на пластмасите“ на 29 и 30 юни 2022 г.

Провеждането на образователни кампании по отношение източниците на замърсяване на морските води и инициативите за намаляването им е насочено към представителите на целевите групи по проекта – ученици, младежи, общественост и местни власти, НПО, работещи в сферата на опазването на околната среда.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg; адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна