ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ ПО ПРОГРАМА LIFE

Областният информационен център-Варна се включи в онлайн събитие по програма LIFE, организирано от Konnekto - независима консултантска организация, Европейската асоциация на консултаните в областта на научните изследвания и иновациите и Европейската агенция за климата, инфраструктурата и околната среда.

По време на срещата бяха представени отворените покани за набиране на проектни предложения по програма LIFE - условията, нужните документи, апликационната форма и портала за подаване на проекти. Присъстващите бяха запознати с критериите за оценка и получиха съвети как се създават партньорства, какви трябва да бъдат стратегията и целевите групи, така че проектът да е успешен. 

На събитието бяха презентирани и добри практики в сферата на кръговата икономика, селското стопанство и новите технологии, свързани с изпълнението на проекти по LIFE. Бенефициенти от различни държави споделиха своя опит и разказаха как програмата е подпомогнала дейността и развитието им и какви са ползите за климата и околната среда от реализирането на идеите им. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна