ОИЦ-ВАРНА СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ПО ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

ОИЦ-Варна се включи в информационна среща в Плевен, по време на която бяха представени програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“. Събитието бе организирано като част от кампанията „35 години Еразъм“, в рамките на която Центърът за развитие на човешките ресурси ще проведе в различни области на страната шест информационни лъча през 2022 г.

Присъстващите на срещата в Плевен, която даде старт на кампанията, бяха запознати с актуалните възможности за кандидатстване, образование, обучение и професионална квалификация, които „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“ предоставят на българските граждани.

„Еразъм+“ 2021-2027 г. е с бюджет от 28,4 млрд. евро – почти двоен в сравнение с предходния програмен период. Бяха представени основните акценти на програмата, ключовите й дейности и предстоящите покани за прием на проектни предложения по всяка от тях.

Бюджетът на „Европейски корпус за солидарност“ е над 1 млрд. евро за периода 2021-2027 г. Тези средства ще финансират възможности за поне 270 хил. младежи в направленията „Подкрепа за обществени и хуманитарни предизвикателства“, „Доброволческа дейност“ и „Проекти за солидарност“.

Аудиторията беше запозната с често срещани грешки при разработване и подаване на проектни предложения и получи съвети от експертите как те да бъдат изготвени успешно. Присъстващите научиха и какви са критериите за оценка на проектите.

В рамките на информационна среща бяха презентирани платформите eTwinning, Европас, Евродеск, Еврогайдънс, Евридика и National VET Team.


 Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна