ВАРНА ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА КАМПАНИЯТА НА ОПРЧР „ПЪРВА РАБОТА“

Варна ще бъде домакин на Националната кампания „Първа работа“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Събитието ще се проведе на 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“.

Основната цел на кампанията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация. Партньор в инициативата на Програма „Развитие на човешките ресурси“ е литературният формат „Пощенска кутия за приказки“. Концепцията на кампанията е най-добрите творби на младежите да бъдат художествено интерпретирани от популярни личности (актьори, музиканти, журналисти и др.) на сцената в седем български града – Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Входът на всички събития е свободен. „Първа работа“ е отворена и за глухата общност в България с жестомимичен превод.

Една от целите на инициативата е посланията на младежите, участвали в кампанията, да достигнат до възможно най-широка аудитория, включително и до работодателите. Същевременно тя е възможност да се постави във фокуса на общественото пространство темата за младежката заетост като ключов приоритет на настоящия програмен период 2021-2027.

Във Варна гласове на талантливите младежи на България ще бъдат артистите Руслан Мъйнов и Силвия Петкова, певците Орлин Горанов и VenZy. Водещ ще бъде Гери Турийска.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic.varna@eufunds.bg;  адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bg, www.varna.bg; група във FB: Областен информационен център - Варна