Започва изграждането на трета клетка на Регионалното депо за битови отпадъци в Разград по европроект

На 15 август Община Разград и избраният изпълнител подписаха договор за изпълнение на обществена поръчка за изграждане на трета клетка на регионалното депо за неопасни отпадъци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян.

Инвестицията е в рамките на проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Разград”, с финансиране от Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020 г.

Процедурата се проведе от бенефициента Община Разград, след като Общото събрание на „Регионално сдружение за управление на отпадъците за регион  Разград”, в което участват седемте общини от Лудогорието, упълномощи кмета на община Разград да я осъществи.

Стойността на строителните дейности възлиза на 5 424 247 лева.

Съгласно изискванията на заданието третата клетка трябва да се изгради на площ 34.4 дка в местността Олян Бурлук в землището на Разград, непосредствено до първата и втората клетки на сметището. Полезният обем на новото съоръжение за депониране ще бъде 550 000 куб. метра, което е повече от първата и втората клетки взети заедно, чийто общ обем е 450 000 куб. метра.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.